NINE BAR

Of ik naar het bloggersevent bij NINE BAR – inclusief een proeverij met allerlei huisgemaakt lekkers en een baristaworkshop – wilde komen? Ik ben dan misschien geen koffiedrinker, maar voor dit soort foodevents ben ik zeker wel te porren! Heel graag dus, maar helaas was het event op een maandag tijdens werktijd. Gelukkig kreeg ik een herkansing en mocht ik deze donderdag alsnog in het knusse koffiebarretje neerstrijken voor een home-made lunch!

NINE BAR vindt je aan de Botersloot in hartje centrum. Dit stukje Rotterdam – Botersloot, Pannenkoekstraat, Nieuwemarkt – is tegenwoordig goed gevuld met allerlei leuke barretjes, ontbijt- en lunchtentjes, cafΓ©s, dinnerspots en winkeltjes en wordt ook wel het MAHO-kwartier wordt genoemd. NINE BAR is begin 2017 in dit hippe stukje van de stad neergestreken op de plek waar we eerder de Urban Espresso Bar konden vinden.

Een koffiebar dus, maar zeker niet alleen voor koffiedrinkers! Ik ben zelf geen koffieliefhebber, maar ik heb mij laten vertellen dat de koffie van NINE BAR echt perfect is. De koffie wordt dan ook gezet met een druk van – goh! – negen bar en met bonen van het bekende merk Giraffe. Het staat er zelfs op de muur geschreven: “Where the best beans meet the perfect pressure”. Voor de niet-koffiedrinkers serveert de koffiebar allerlei ander lekkers. How about a Chai Latte? Of liever een verse thee of een smoothie? Wij kozen voor een koffie en – voor mij – op aanraden van de bediening de recharge smoothie met aardbei en yoghurt. Genieten!

Where the best beans meet the perfect pressure!

Hoe leuk het interieur – knus, hip en strak – en hoe lekker de drankjes ook zijn, voor deze foodies is het eten wat de klok slaat. En waar ik al helemaal blij van word: NINE BAR serveert de lekkerste healthy ontbijtjes en lunches! Een deel van de lunchopties staat op een vastmenu, maar dat wordt iedere maand weer aangevuld met een nieuwe lijst met specials.

Ik was al eens eerder bij NINE BAR geweest voor een lunch. Toen genoten we van een van de tosti’s en de zoete aardappel toast (met olijvenhummus en geroosterde paprika, yummie!), dus wilden we nu wat anders proberen. De vriendin die ik mee had genomen, koos voor de B.L.T.A. (de bekende combi van bacon, lettuce en tomato wordt dan aangevuld met avocado) en ik voor de gegrilde kip met mangochutney, een van de maandspecials.Β Als toetje deelden we de beroemde – not so healthy, maar heel erg lekkere – cheesecake! Het geheim van de cheesecake? Het heerlijk frisse derde toplaagje van room. Ja, dit geweldige taartje maakte de toplunch echt compleet.

Het geheim van de cheesecake? Het heerlijk frisse derde toplaagje van room.

We waren dan niet bij het event op maandag, maar we kregen bij vertrek alsnog een leuke goodiebag mee. Koffiebonen van Giraffe, een zakje granola en – oh my – een choclate chip havercookie, zo leuk!

Nog een laatste tip: NINE BAR heeft naast de paar tafeltjes aan de voorkant ook een heerlijk groot terras – waarvan een paar spots ook overdekt – aan de achterzijde en is dus ook een erg fijne spot om in de warmere maanden even neer te strijken!

Wie? NINE BAR
Wat? Ontbijt, lunch & koffie
Waar? Botersloot 44a, Rotterdam
Social? Site, instagram & facebook

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Foodies in Rotterdam: NINE BAR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *