Foodies in Rotterdam: voor de zoetekauw

Zoetekauw | Rotterdam | Baker & Moore

De vegan high tea bij Baker & Moore is echt genieten!

Rotterdam is booming!

De architectuur in de stad wint de ene prijs na de andere, de stad wordt in de internationale media geroemd en geloofd én de foodcultuur in Rotterdam is in bloei. De stad barst van de foodfestivals, originele nieuwe concepten en gevestigde namen. Na negen jaar in Rotterdam te hebben gewoond (Kralingen & Blijdorp), gestudeerd (Erasmus Universiteit) en gewerkt (centrum), heb ik voor mezelf aardig wat lijstjes met favoriete plekjes.

Als je mijn receptcategorie snacks wel eens bezoekt, is wel duidelijk dat ik een onwijze zoetekauw ben. Ik zorg er ook eigenlijk altijd voor dat ik een cake, brownie, taart of iets anders lekkers in huis heb. Die maak ik het liefst zelf, maar Rotterdam is natuurlijk ook een walhalla voor mensen als ik. Waar haal ik nou de lekkerste not so healthy taartjes? En waar vind ik spots met gezond zoet? Ik geef mijn favorieten!

Rotterdam is een walhalla voor de zoetekauw!

Koekela (Nieuwe Binnenweg 79A, website) is een begrip tot ver buiten Rotterdam. Ik heb de taartjes, cookies en snacks vaak laten bezorgen – ideaal als verjaardagstraktatie op je werk! – maar wist je dat je bij Koekela ook kan neerstrijken voor een ontbijtje of snackmoment? En als je dan tussen al het lekkers niet kan kiezen, ga je gewoon voor het proeverijtje en neem je van alles wat!

Zoetekauw | Rotterdam | Koekela

De caramel shortcake van Koekela is echt een aanrader!

Mijn favoriete chocolade uit Rotterdam komt van de De Bonte Koe (Delftsvaart 26, website). Deze chocolatier zit echt gevaarlijk dicht bij mijn werk. De  bonbons zijn niet alleen een plaatje om te zien, maar ook gevuld met allerlei lekkers. Een workshop of high tea staat hoog op mijn wish list!

Een workshop of high tea bij De Bonte Koe  staat hoog op mijn wish list!

Niet veel verderop zit de allereerst locatie van Dudok. Ooit zat hier ook de patisserie, maar wegens ruimtegebrek vind je die nou een pand verderop (Westewagenstraat 52, website). Beroemd is natuurlijk de appeltaart, maar de citroen-meringue en chocolade-truffel staan bij mij met stip bovenaan!

Het is alweer bijna de tijd van het jaar: Sinterklaas en al zijn lekkers komen er weer bijna aan! En dat zie je terug in Rotterdam. Overal vind je vestigingen van de Pepernotenfabriek (o.a. Beurstraverse 184 (Koopgoot), website). Wat dacht je van sinaasappel, truffel of karamel-zeezout? Yummie!

Ik noemde al de high tea bij Dudok, maar andere go to spots voor deze zoete traktatie zijn voor mij bijvoorbeeld Lof der Zoetheid (Noordplein 1, website) of Hotel New York (Koninginnenhoofd 1, website). De eerste vind ik heerlijk dichtbij huis in Noord; de ander heeft juist een superbijzondere locatie in een monumentaal pand op de Kop van Zuid! En wist je dat er ook minder unhealthy high teas en vegan high teas in Rotterdam te vinden zijn? Daarvoor ga ik Baker & Moore (Westblaak 147, website) of The Tea Lab (Westewagenstraat 80, website)!

Wist je dat er ook minder unhealthy high teas en vegan high teas in Rotterdam te vinden zijn?

Ander verantwoord lekkers eet je natuurlijk bij het in Rotterdam en omstreken wel bekende SUE (Karel Doormanstraat 372-374, website). De slogan ‘zoet zonder suiker’ zegt genoeg, toch? De bites van SUE vind je bij verschillende restaurants en tea rooms, maar ook op een eigen locatie in het centrum. Ideaal voor tussen het winkelen door dus!

Mis ik nog een aantal van jouw favoriete spots? Waar ga jij heen voor je sweat cravings?

Zoetekauw | Rotterdam | Pepernotenfabriek

Keuzestress bij de Pepernotenfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *