Classics: tomatensoep

Hebben jullie ook van die gewoonten voor als je ziek bent? Ik ben helaas al een paar dagen door een flinke griep geveld, dus ik zet die gewoonten op dit moment volop in: Disneyfilms, een overvloed aan thee, rijst met kip en groente als avondmaal en… soep!

Een grote pan met heerlijke soep doet iedereen goed, toch? Heerlijk! Daarnaast is soep natuurlijk ook één van de makkelijkste manieren om veel groente binnen te krijgen en als er iets is dat ik nu goed kan gebruiken, is het dat wel!

Dus maakte ik een grote pan van mijn tomatensoep. Ik breng de soep altijd op smaak met basilicum en – misschien wat minder gebruikelijk, maar echt een aanrader! – een theelepeltje sambal. Yummie! Snel en makkelijk te maken en ik had gelijk een grote pan vol, zodat ik mezelf meerdere maaltijden wat lekkers en gezonds voor kon schotelen!

Heb je zoveel soep niet nodig? Soep kan je heel goed invriezen en bewaren voor een ander moment.

Wat heb je nodig?

Voor 3 à 4 porties tomatensoep:

6 flinke tomaten
1 winterpeen
1 rode ui
een scheutje water
een handvol verse basilicum
peper en zout
een theelepel sambal

optioneel: soepgroente of soepballetjes

Hoe maak je het?

Snipper de ui en fruit deze in de pan. Voeg hier de in kleine stukjes gesneden winterpeen aan toe. Bak dit alles even aan. Snijd vervolgens de tomaten in partjes en voeg deze met een scheut water aan de pan toe.

Breng de soep op smaak met basilicum, peper, zout en sambal. Laat het geheel doorkoken.

Na ongeveer 15 minuten pureer je alles tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water  toe, als je de soep nog wat te dik vindt. Kook alles even door en voeg daarbij eventueel nog wat soepgroente of -balletjes toe.

Enjoy!

Tomatensoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *