Couscoussalade met veggies en feta

Couscoussalde met gegrilde groente

Een van mijn favoriete lunchplekjes in Rotterdam is The Tea Lab (Westewagenstraat 80 in Rotterdam, website). Niet alleen zit het tentje vlakbij mijn kantoor en kan ik daar dus makkelijk tijdens mijn lunchpauze aanschuiven, ook zijn de theetjes, taartjes en lunchgerechten heerlijk!

Nadat een vriendin mij de couscoussalade aanraadde, is dat mijn absolute favoriet geworden. En natuurlijk moest ik thuis ook zo een salade maken. Deze couscoussalade met lekker veel veggies – paprika, courgette, babyspinazie – en feta is het resultaat!

Zoals met alle salades kan je makkelijk variëren met je favoriete ingrediënten. Zo is de salade ook heerlijk met koriander en kan je pitten – geroosterde pijnboompitten of gepofte zonnebloempitten – toevoegen voor wat knapperigs.

Wat heb je nodig?

couscous voor 2 personen
feta
1 paprika
1 courgette
1/3 komkommer
twee flinke handen babyspinazie
zongedroogde tomaatjes
olijfolie, peper en zout
koriander (optioneel)
geroosterde pijnboompitten of gepofte zonnebloempitten (optioneel)

Hoe maak je het?

Snijd de courgette in plakjes en gril deze. Snijd de paprika in blokjes en wok deze kort. Wil je geroosterde pijnboompitten of gepofte zonnebloempitten in je salade? Rooster dan ook je pijnboompitten, of pof de zonnebloempitten door deze in een ruime hoeveelheid (kokos/olijf/zonnebloem)olie op hoog vuur te bakken.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de feta in blokjes en de zongedroogde tomaatjes en komkommer in stukjes. Als je koriander wilt gebruiken, snijd je dat ook fijn.

Wil je de couscoussalade koud eten? Laat de ingrediënten dan even afkoelen. De salade is ook warm/lauw erg lekker, dus je kan ook meteen de ingrediënten samenvoegen. Meng tot slot alle ingrediënten voor de couscoussalade samen, voeg nog wat olijfolie, zout en peper naar smaak toe en garneer eventueel met de pitten.

Eet smakelijk!

Variatietip

Vervang de couscous eens door bloemkoolcouscous, dan heeft je salade nóg meer veggies! Je maakt deze couscous door bloemkool zo klein mogelijk te snijden – of als je een keukenmachine hebt: vermaal de bloemkool simpelweg tot couscous. De bloemkoolstukjes bak je vervolgens gaar et voilà!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *