Munt-couscoussalade met ras el hanout

Met de woorden munt-couscoussalade met ras el hanout weet je meteen dat we hier een lunchgerecht met een Arabische tint te pakken hebben. Met kruiden kun je immers grotendeels de smaak van een gerecht bepalen.

Ben je al bekend met ras el hanout? Deze kruidenmix bestaat uit onder meer korianderzaad, komijnzaad, gember, kurkuma, kardemom en kruidnagel en geeft daardoor een heerlijke Arabische smaak aan je eten. Ras el hanout is bijvoorbeeld ook het belangrijkste ingrediënt in mijn recept voor een Arabische aubergineschotel (klik hier). Je kan de kruidenmix zelf maken, maar ze zijn ook gewoon te koop in je supermarkt. Ik gebruik meestal de mix van Jonnie Boer. Die is in de meeste supermarkten wel te vinden.

Ook de smaak in deze munt-couscoussalade wordt dus grotendeels bepaald door de ras el hanout. De combinatie met munt zorgt voor een heerlijke Arabische toon! Ik kruidde in dit geval niet de salade zelf, maar de couscous met wat kruiden. Naast ras el hanout gebruikte ik hiervoor kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper. De kurkuma geeft de rijst ook een vrolijke, gele kleur!

Deze kruidencombinatie vind ik heerlijk. Maar voel je vrij om zelf eens in deze salade met je favoriete kruiden en smaakmakers te experimenteren!

Wat heb je nodig?

couscous voor 2 personen
olijfolie
kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper en ras el hanout
1/3 courgette
een kwart komkommer
een handje cherrytomaatjes
5 zongedroogde tomaatjes
enkele blaadjes versie munt en basilicum
peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Zet kokend water op en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hier vervolgens een scheutje olijfolie en de kruiden aan toe. Roer goed door en zet de couscous even apart.

Snijd de courgette en paprika in stukjes. Rooster deze in een pan.

Snijd ondertussen de komkommer, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in stukken. Voeg deze met de courgette en paprika toe aan de couscous.

Hak de munt en basilicum fijn. Voeg dit met wat peper en zout naar smaak toe aan je salade. De salade is koud het allerlekkerste, dus zet de salade het liefst nog even in je koelkast.

Eet smakelijk!

 

Munt-couscoussalade met ras el hanout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *