Platbroodjes met kip en pompoen

Nom nom, deze platbroodjes met kip, pompoen, ricotta en koriander zijn echt heerlijk!

Ik zei het laatst al: met kruiden bepaal je grotendeels de smaak van je gerecht. En dat geldt zeker voor deze plaatbroodjes met pompoen, kip, ricotta en koriander! Hoe de kruiden in dit gerecht verwerkt zijn? De koriander op de broodjes is natuurlijk niet moeilijk te herkennen. De andere kruiden zitten in de pompoenspread en de kipreepjes. Ik maak mijn pompoenspread graag zelf en verwerk daar dan heerlijk veel vadouvankruiden in (hier vind je mijn recept). Overigens kan je pompoenspread ook kopen, maar ik vind een eigen, verse spread altijd veel lekkerder. Ook de kipreepjes heb ik flink gemarineerd. Hiervoor gebruikte ik de Arabische kruidenmix ras el hanout.

Het resultaat is een simpel recept voor een heerlijke, goed gekruide healthy lunch (of diner)!

Wat heb je nodig?

2 (spelt)platbroodjes
enkele eetlepels pompoenspread (recept)
1 kipfilet
olie en ras el hanout
enkele eetlepels ricotta
een handje koriander
peper, zout

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer met (olijf/kokos)olie en ras el hanout.

Bereid de platbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gril de kipreepjes, bijvoorbeeld in een grillapparaat of in een grillpan.

Besmeer de platbroodjes met de pompoenspread en beleg met de kipreepjes, ricotta en koriander. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Platbroodjes met kip en pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *