Snel en simpel: rode bietenhummus

Omdat eten zoveel lekkerder is, als het roze is: home-made rode bietenhummus! Ik maakte deze hummus in een paar minuten, het is een geweldig snel en simpel recept. Dit recept is goed voor ongeveer drie van de bakjes op de foto onder of één schaaltje als op de foto boven. Wat om mee te nemen naar werk voor bij de lunch, om als voorafje te dippen met wat komkommer..

Nog niet zo lang geleden maakte ik ook al een lekkere hummus met zongedroogde tomaatjes. Dat recept vind je hier. En mocht je nog op zoek zijn naar andere dips en tapenades, check dan hier ook mijn andere recepten. Nee, ook sausjes en dipjes hoeven niet ongezond te zijn!

Wat heb je nodig?

400 gr kikkererwten
1 el tahin
2 gekookte rode bieten
4 el sap van de rode bieten
sap van een halve citroen
2 tl paprikapoeder
snufje kurkuma en komijn
peper, zout
water naar keuze

variatietip: voeg wat zongedroogde tomaatjes doen

Hoe maak je het?

Ook deze hummus is weer heel makkelijk te maken! Doe alle ingrediënten – behalve een paar losse kikkererwten én het water – in een kom en blend met een staafmixer. Ik doe dit bij voorkeur in een hoge beker; dat blendt makkelijk met een staafmixer. Voeg vervolgens het water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft. Bedenk je dat als je de hummus even laat staan, deze ook wat ‘indikt’.

Garneer de hummus met de losse kikkererwten. Voila! Makkelijker kan haast niet.

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

rode bietenhummus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *