Romige kokospompoensoep

romige kokospompoensoep met gember en koriander

Het is misschien niet de juiste tijd van het jaar voor pompoenrecepten, maar van deze kokospompoensoep met zoete aardappel, gember en koriander krijg ik juist een zomers gevoel!

Wat heb je nodig?

1 cm gember
1 zoete aardappel
400 gr pompoen (in blokjes gesneden)
ongeveer 400 ml water
verse koriander
citroengras (vers of gedroogd in poedervorm)
kruiden naar smaak (bv. paprikapoeder, komijn, peper, zout)
kokosmelk

Hoe maak je het?

Snijd de gember klein en fruit deze aan in wat olie.

Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg deze toe aan je pan. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe. Laat alles even aanbakken.

Voeg het water toe. Laat het geheel even doorkoken, totdat de zoete aardappel en pompoen zacht zijn. Voeg de kruiden toe (koriander, citroengras en kruiden naar smaak). Pureer tot een soep.

Laat het geheel nog even doorkoken. Serveer met een flinke scheut kokosmelk en verse koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *