Shaksuka met naan en zoete aardappel

Shaksuka met naan en zoete aardappel

Shaksuka is een wat Oosters gerecht met tomaat, ei, kruiden en heerlijk veel groentjes. Heerlijk gezond dus! Je maakt het gerecht in een pan en zo serveer je het ook, waardoor het ook nog eens een onwijs gezellige maaltijd is. Heerlijk samen dippen en lepelen!

Het recept is bovendien multi-inzetbaar! Ontbijt, lunch, diner.. you name it. Shaksuka kan ieder moment van de dag! En het is ook nog eens heerlijk veelzijdig, want je kan naast de basis van tomaat en ei eindeloos variƫren in groente en kruiden. Deze versie met paprika, zoete aardappel, koriander, ras el hanout en naan gingen er bij mij en de boyfriend heel goed in.

Makkelijk te maken, gezond, shared dining.. wat wil je nog meer? šŸ™‚

Wat heb je nodig?

Voor 2 flinke porties:

4 naanbroodjes
2 of 3 eieren
1 pot of blik tomatenblokjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 rode paprika
1 zoete aardappel
1/2 rode peper
kruiden naar keuze (bv. ras el hanout, rozemarijn, tijm en cayennepeper)
verse kruiden ter garnering (bv. koriander of peterselie)

Hoe maak je het?

Snijd alle groente klein. Bak de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de overige groente toe, behalve de tomatenblokjes. Bak alles kort aan.

Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat alles goed stoven.

Maak twee of drie kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven ieder kuiltje een ei. Dek de pan vervolgens af met een deksel en laat de eieren garen.

Bestrooi de shaksuka met de verse kruiden. Serveer met de naanbroodjes. Je kan de shaksuka met een lepel eten, maar het is nog lekkerder om de shaksuka met de naanbroodjes naar binnen te lepelen. Enjoy!

Shaksuka met naan en zoete aardappel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *