Snel en simpel: curry-courgettesoep

curry-courgettesoep

In deze gure tijd van het jaar is het weer tijd voor een goede dosis soep! Laatst deelde ik al mijn heerlijk vullende bloemkoolsoep (klik hier) met jullie en de vorige winter kwam ook al een hele reeks aan soepjes voorbij, maar een recept met een van mijn groentefavorieten – courgette – ontbrak nog.

Laat ik nou ook in de currysferen van deze zomer zijn blijven hangen en deze curry-courgettesoep was geboren! De currypasta maak ik trouwens niet zelf, al heb ik daar al veel heerlijke recepten voor op instagram en internet voorbij zien komen. Ik gebruik meestal een vegetarische (zonder garnaal) en suikervrije currypasta van Marqt of Ekoplaza.

Soep is natuurlijk de ideale groenterijke lunch of heerlijk simpel voorgerecht. Dus heb je meer soepinspiratie nodig? Hier vind je al mijn soeprecepten, van herfstige pompoensoep tot Thaise rijstsoep!

Wat heb je nodig?

1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
2 courgettes
ongeveer 25 gr currypasta (ik gebruikt een half zakje van een vega, suikervrije currypasta van Marqt)
500 ml water
flink wat koriander
kruiden naar smaak (ik gebruikte kerriepoeder, peper en zout)

Hoe maak je het?

Snipper de ui en knoflook. Fruit dit kort aan in wat (olijf-/kokos-)olie in een soeppan.

Snijd de courgettes in stukken. Voeg deze toe aan de soeppan en bak eventjes aan.

Voeg vervolgens het water, de currypasta, koriander en kruiden toe. Laat het geheel even doorkoken, voordat je het met een staafmixer pureert tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak aan de curry-courgettesoep toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *