Thaise rijstsoep

Deze Thaise rijstsoep is een klassieker in de Aziatische keuken en een van onze lunchfavorieten. Vrij simpel te maken en je kan makkelijk variëren in smaak door zelf je garnering en smaakmakers te kiezen!

Wat heb je nodig?

rijst voor 4 personen
200 gr rundergehakt
4 eieren
1 ui
3 tenen knoflook
oestersaus, sojasaus, vissaus en sesamolie

garnering en smaakmakers: verse koriander, gedroogde rode peperflakes, vissaus, sojasaus, sesamolie, chiliolie en/of gebakken knoflook of uitjes.

Thaise rijstsoep

Hoe maak je het?

Kook de rijst (in een rijstkoker, of gewoon in een pan).

Snipper het uitje en de knoflook en fruit aan in de kookpan. Voeg vervolgens water toe (ongeveer 1,5 liter). Voeg de bouillon toe.

Marineer het rundergehakt met een beetje oestersaus, sojasaus, vissaus en sesamolie en draai hier balletjes van. Voeg deze aan de bouillon toe en laat eventjes staan.

Voeg aan het bouillonwater de gekookte rijst toe. Doe dit lepel voor lepel en roer het vervolgens door tot de soep een beetje dik is. Voeg dus vooral niet te weinig rijst toe.

Breek de eieren een voor een stuk in de soep en laat deze in het kokend water gaar koken.

Serveer de Thaise rijstsoep in een mooie kom met verse koriander, gedroogde rode peper flakes, vissaus, sojasaus, sesamolie, chiliolie en/of  gebakken knoflook en uitjes. Eet smakelijk!

Thaise rijstsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *