Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met paprika en basilicum

De griep is gelukkig voorbij, maar ik ben wel in de soepfase blijven hangen. Ik was helemaal vergeten hoe lekker soepjes zijn in de winterperiode, yummie! Ik ben gek op zoete aardappel – als patat, op een hartige taart, in vegan muffins of in een chocoladetaart – dus het leek me heerlijk om ook zoete aardappel in een soep te verwerken.

Ik maakte daarom deze stevige zoete aardappelsoep met – naast de zoete aardappel natuurlijk – paprika en rode ui en verse basilicum en rozemarijn. Heerlijk, snel en simpel!

Wat heb je nodig?

2 zoete aardappelen (ongeveer 400-450 gr)
1 paprika
1 rode ui
1/2 rode peper
200 ml water
(verse) basilicum en rozemarijn
peper en zout

Hoe maak je het?

Snipper de rode ui en bak deze met wat olijfolie in de pan aan. Snijd de paprika en halve rode peper in stukjes en voeg deze ook aan de pan toe.

Schil de zoete aardappelen, was deze en snijd in blokjes. Voeg deze met de 200 ml water, basilicum, rozemarijn, peper en zout aan de pan toe.

Laat de soep goed doorkoken. Als de zoete aardappel zacht is geworden, pureer je de soep met een staafmixer. Laat vervolgens de zoete aardappelsoep nog even doorkoken.

Tip: dit is een vrij stevige soep, dus als je een wat lichtere soep wilt, voeg dan wat extra water of bouillon toe.

Enjoy!

2 Responses to “Zoete aardappelsoep

  • Is dit recept voor 1 persoon?

    • Het recept is goed voor ongeveer 2 flinke kommen. De soep is dan lekker stevig, maar als je de soep liever wat dunner en lichter hebt en daarom meer water/bouillon toevoegt, heb je zeker 3 porties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *