Aardbeiencrumble met kokosslagroom

Sunday mornings.. mét een nieuw ontbijtrecept: aardbeiencrumble met kokosslagroom 😍

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

O how I love Sunday mornings! Dat je wakker wordt en in bed kan bedenken wat voor geweldig ontbijt je die ochtend gaat maken. En omdat het zondag is, kan je daarbij rustig naar hartenlust experimenteren. En zo bedacht ik deze aardbeiencrumble!

Taart, cake en ook crumbles zijn mijn favoriete ontbijtjes en nu het nog steeds aardbeienseizoen is, vond ik dat ik deze met elkaar moest combineren. Kokosslagroom maken stond ook al een tijdje op mijn lijstje. En terecht, want dit is bijzonder makkelijk te maken en zo lekker! (Verwacht overigens niet de luchtigheid die je van slagroom gewend bent. Zonder iets als klopfix, krijg je kokosroom niet zomaar stijfgeklopt.)

Wat heb je nodig?

Voor de crumble:
een hand (diepvries)aardbeien
1 el kokosolie
1 el honing of agavesiroop
1 el amandelmeel
2 el havermoutmeel
4 el kokosmeel
4 el havermout

Voor de kokosslagroom:
1 blik kokosmelk (zet deze de dag ervoor in de koelkast, niet schudden)
1 el agavesiroop of honing

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 ºC. Snijd de aardbeien in partjes. Doe deze in een ovenschaaltje.

Smelt de kokosolie. Mix met de overige ingrediënten tot een crumble. Verdeel over de aardbeien en druk een beetje aan.. Bak de crumble ongeveer 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kokosslagroom. Open het blik (voorzichtig, niet schudden). De kokoscrème en het kokoswater zijn nu van elkaar gescheiden. Lepel de crème uit het blik en doe met de agavesiroop of honing in een kom. Klop de crème luchtig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *