Appelringen

Appelringen, een gezonde versie van appelbeignets

Deze appelringen zijn een gezonde versie van de appelbeignets die ik zo graag met Oud en Nieuw eet. Idealiter zouden ze net als de bekende appelbeignets in pan met kokosolie worden gefrituurd, maar zoveel kokosolie heb ik nooit in huis en de appelringen zijn ook prima te bakken in een pan.

Appelbeignets zijn niet alleen lekker met Oud en Nieuw. Ik eet de appelringen het hele jaar door graag als ontbijt. Ze zijn het lekkerst als ze net gebakken en nog warm zijn!

Wat heb je nodig?

2 appels
50 gr havermoutmeel*
25 gr boekweitmeel
1 eetlepel kokosbloesem- of palmsuiker
1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
een schep vanillewhey of een eetlepel vanillesuiker (optioneel)
100 ml water
kaneel
(kokos)olie

* Heb je geen havermoutmeel? Geen probleem: je kan ook 50gr havermout blenden. In een paar seconden heb je je meel al!

AppelbeignetsHoe maak je het?

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd ze in plakken van ongeveer een centimeter dik en bestrooi ze met kaneel.

Mix in een beslagkom alle droge ingrediënten (meel, suiker, bakpoeder, whey) en voeg vervolgens het water toe. Roer het beslag goed door. Haal de appel door het beslag en bak de appelringen aan beide kanten met een ruime hoeveelheid (kokos)olie in een pan op laag vuur.

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

2 Responses to “Appelringen

  • Ik heb ze vrijdag gemaakt! Ze waren erg lekker!! Voor het eten heb ik ze even opgewarmd in de magnetron, heerlijk!!

  • Leuk om te horen! En inderdaad, warm zijn ze het lekkerste. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *