Appeltaartoats

Ik ben dol op appeltaart! Ik heb hier niet voor niets al recepten geplaatst voor een klassieke appeltaart (klik hier), een appelkruimeltaart (klik hier) en appelcrumble (klik hier). Hoe heerlijk is het als je heel snel met een appeltaart kan ontbijten, terwijl je eigenlijk je gebruikelijke bakje havermout eet.

Je kan je schaaltje met appeltaartoats meteen in de voorverwarmde oven zetten, maar deze ook de avond tevoren klaarzetten. Dan kunnen de smaken goed intrekken en kan je je appeltaartoats op een gehaaste ochtend in de oven zetten tijdens het douchen en heb je een supersnel ontbijtje!

#ontbijtenmettaart

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon:

25 gr havermout
20 gr boekweitmeel (of havermoutmeel of speltmeel)
1 el kokosbloesemsuiker
75 ml sojamelk
1 el rozijnen
1 kleine appel (een appel van ongeveer 150 gr)

Smaakmakers:
vanille(druppels)
1 tl citroensap
1 tl kaneel
snufje koekkruiden
snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.

Snijd de appel in stukjes. Bewaar ook wat appelschijfjes voor de garnering.

Voeg alle ingrediënten, behalve de appelschijfjes, samen en meng in een kom. Doe dit in een ovenbestendig schaaltje. Garneer met de appelschijfjes.

Bak je appeltaartoats in de oven (ongeveer 15 minuten) of zet deze in de koelkast om de volgende ochtend te bakken.

Follow my blog with Bloglovin

appeltaartoats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *