Banaanpannenkoeken

#weekendsareforpancakes ✌

A post shared by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

Pancakes, pancakes, pancakes! Ik heb periodes dat ik echt iedere dag begin met dit powerontbijt. Pannenkoeken zijn dan ook een echte ontbijtklassieker, maar helaas niet zo gezond en voedzaam als we zouden willen.

Of toch wel?

Er is maar weinig zo voedzaam als havermout. Een ideaal ontbijtje dus! En dat hoeft dan niet eens een klassieke havermoutpap te zijn. Wat dacht je van je ontbijtfavoriet pannenkoeken! Deze pannenkoeken zijn niet alleen gezond en voedzaam, maar ook heerlijk zoet door de banaan. Niet voor niets zijn bananenpannenkoeken een klassieker onder de healthy foodie.

Dus heb jij een banaan in huis? Staat er nog havermout in je voorraadkast en heb je ook nog een eitje? Dan heb je binnen een handomdraai dit powerpontbijtje op tafel.

Wat heb je nodig?

1 banaan
1 ei
80gr havermoutmeel*
een schep vanillewhey voor de fanatieke sporter (optioneel)

* Havermoutmeel? Ja, dat heb je stiekem waarschijnlijk gewoon in huis, want deze voedzame meelsoort maak je van je gewone havermout. Blend gewoon 80 gr havermout met blender of staafmixer tot meel!

Hoe maak je het?

Heel simpel: mix alle ingrediënten tot een beslag. Ik doe dit meestal in een blender en voeg dan eerst de natte (banaan, ei) en daarna de droge ingrediënten (havermoutmeel, whey) toe.

Vind je je beslag nog wat te dik en stroperig om mooie dunne pannenkoekjes van te maken? Voeg eventueel wat water toe aan het beslag, om het wat dunner te maken.

Als je beslag klaar is, bak je een stapel prachtige, dunne pannenkoekjes. Eet ze snel op, vers en warm zijn ze het lekkerste!

Serveertip

De banaanpannenkoeken zijn erg lekker met zelfgemaakte chocoladesaus, chiajam of vers fruit!

Fruit zoals plakjes banaan of schijfjes appel (met kaneel) vind ik warm het lekkerste. Dit verwerk ik het liefste in de pannenkoek zelf door deze direct na het gieten van het beslag in de pan, aan de pannenkoek toe te voegen. Op die manier kan je de banaan of appel met je pannenkoek meebakken.

banaanpannenkoeken

 

2 Responses to “Banaanpannenkoeken

  • Stéphanie
    2 jaar ago

    Hi Maartje,

    Hoeveel gram is een schepje Whey?

    Groetjes

    • Dit is 20-30 gram. Maar ik maak ze ook vaak genoeg zonder, dus hierin kan je variëren (of weglaten) als je wilt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *