Bloemkoolbanaantaartje

Bloemkoolbanaantaartje

Ontbijten met taart is altijd een goed idee! En zeker als het gezonde taart is, zodat je iedere dag met een feestje kan beginnen. In de categorie taart & cake vind je zat recepten waarmee je prima kan ontbijten. Maar wat als er in je ontbijttaart ook nog eens een boel fruit én groente is verwerkt? Dan krijg je dit bloemkoolbanaantaartje!

Bloemkool is een favoriet van mij omdat het zo een fijne neutrale smaak heeft en heerlijk veelzijdig is (lees hier mijn ode aan de bloemkool). Deze groente kan je daarom ook in een ontbijt verwerken zonder dat je daarmee de gedachte – of de smaak – hebt van een bord vol groente.

Tip: maak je ontbijt de dag van tevoren en warm ’s ochtends even op!

Wat heb je nodig?

250 gr bloemkool (roosjes en/of stam)
1/2 banaan
1 ei
30 gr meel naar keuze (bv. havermout-, spelt of boekweitmeel)
1 schep vanille-eiwitpoeder óf 30 gr extra meel + vanille
1 tl bakpoeder
1 el chiazaad (optioneel)
fruit naar keuze (bv. bosbessen zoals op de foto)
kokosolie om in te vetten

Hoe maak je het?

Kook de bloemkool. Giet af en laat even afkoelen (anders stolt je ei meteen).

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Blend of pureer de bloemkool met de banaan en andere ingrediënten (behalve het fruit naar keuze) tot een gladde massa. Dit kan met een blender, keukenmachine of staafmixer. Roer hier de fruit doorheen.

Vet een hittebestendig schaaltje in met de kokosolie. Giet hier het deeg voor je bloemkoolbanaantaartje in.

Bak je bloemkoolbanaantaartje ongeveer een half uur tot de bovenkant bruin is gekleurd en een satéprikker droog uit de taart komt.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *