Chocolademugcake

Chocolademugcake

In een handomdraai en met maar vijf ingrediënten maak jij er ’s ochtends een ontbijtfeestje van.

Deze keer geen pancakeparty of ontbijten met cheesecake, maar een easy peasy chocolademugcake. Gezoet met banaan, dus heb je bij je ontbijt gelijk al wat vitamientjes binnen. En als bonus zit er nog wat pure chocolade door en op de mugcake, heerlijk!

Dit simpele ontbijtje maak je in een paar minuten. Dat doe je de avond tevoren of ’s ochtends even snel. Terwijl jij onder de douche staat, vult jouw huis zich met de geur van jouw ontbijttaart. Ja, zo begin ik de dag maar al te graag!

Jij ook? Grote kans dat je de ingrediënten al in huis hebt. Dus hup, aan je koningsontbijt!

Wat heb je nodig?

Voor 2 mugcakes:

1 banaan
2 eieren
6 flinke eetlepels havermoutmeel*
een paar (diepvries)frambozen
wat pure chocolade

* Dit meel kan je kopen, maar wist je dat je havermeel of havermoutmeel ook heel makkelijk zelf maakt door simpelweg wat havermout te blenden?

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor

Snijd een paar plakjes van je banaan en pureer de rest tot een glad mengsel. Je zult bij de gemiddelde banaan iets meer dan 100 ml puree hebben.

Meng de bananenpuree met de eieren, het havermout en fijngehakte pure chocolade. Houd nog wat pure chocolade over de topping; dat staat net wat feestelijker. Mix alles goed door elkaar tot een glad mengsel.

Vet twee ovenschalen of mokken in en giet hierin het mengsel voor je chocolademugcake.

Snijd de frambozen fijn en versier de mugcake met de plakjes banaan en frambozen. De chocoladetopping kan je nu toevoegen (dan smelt het mee in de oven) of later als de mugcake klaar is.

Bak ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven. Je weet dat je mugcake gaar is, als je er met een satéprikker in kan prikken en deze er ‘droog’ uitkomt.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *