Wafels van banaan en havermout

Gezonde wafels van banaan en havermout, met aardbeien
Een stapel wafels, met aardbeien, frambozen of chocoladesaus is een klassiek feestontbijtje, dus daar wilde ik graag een gezonde variant van maken!

Dat is nog niet zo makkelijk gegaan. Ik heb tot twee keer toe mijn keuken geruïneerd om uiteindelijk dit wafelrecept te krijgen. Een keer ontplofte het deeg (ja dat kan kennelijk!) en de andere keer werd het een cement dat mijn wafelijzer bijna vernielde. Maar driemaal is scheepsrecht, dus uiteindelijk is het gelukt en sindsdien zijn deze wafels favoriet als ontbijt of lunch. Heerlijk met verse aardbeien of frambozen!

Wat heb je nodig?

1 ei
1 banaan
70 gr havermoutmeel
125 ml water
schep vanillewhey of een eetlepel vanillesuiker (optioneel)

Hoe maak je het?

Heel simpel: mix de ingrediënten tot een beslag – ik doe dit in mijn blender – en bak de wafels in een wafelmaker! Een leuke variatietip: voeg een gekookte rode biet toe voor roze wafels. Dan krijg je gelijk wat extra groente bij je ontbijt mee! Voeg dan wel 100 ml in plaats van 125 ml water toe, anders worden de wafels wat slap.

Weet je niet waar je havermoutmeel koopt? Je kan ook zelf havermoutmeel maken door 70 gr havermout te blenden. In een paar seconden heb je je meel al!

Gezonde roze wafels met biet en framboos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *