Easy peasy frambozenmugcake

#ontbijtenmettaart ✌

A post shared by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

 

Ontbijten met taart doe ik vrijwel iedere dag, ook gewoon als ik haast heb.

Op zo’n haastige ochtend gooi ik gewoon snel de ingrediënten voor een mugcake door elkaar en laat ik de oven zijn werk doen, terwijl ik onder de douche stap, mijn spullen pak, etc. Easy peasy!

Een mugcake is een ideaal ontbijtje voor wie weinig tijd heeft ’s ochtends. Je hebt geen weegschaal nodig en de afmetingen luisteren niet erg nauw, dus vraagt dit ontbijt geen concentratie of nauwkeurigheid die je op de vroege ochtend misschien nog niet paraat hebt. Ook kan je de mugcake de avond tevoren al klaarzetten en ’s ochtends snel in de oven schuiven, of – voor de echte gehaaste ontbijter – gewoon even in de magnetron.

Zoals met de meeste taartjes, kan je met een mugcake ook heerlijk variëren. Zo plaatste ik eerder recepten voor een versie met appel, banaan en cranberry’s (recept) en ook een mugcake met bosbessen (recept). Het recept voor deze frambozenmugcake is een variant op de blueberrymugcake. Net wat andere verhoudingen en smaakmakers – koek- en speculaaskruiden en wat meer kokos – en natuurlijk met lekker zoete frambozen!

Wat heb je nodig?

Voor 1 ontbijtje:

3 flinke eetlepels havermoutmeel*
een mespunt (wijnsteen)bakpoeder
1 ei
40 ml (plantaardige) melk of water
2 eetlepels kokosrasp
een halve theelepel koek- en speculaaskruiden of kaneel
een flinke hand (bevroren) frambozen
(kokos)olie

optioneel: een klein beetje honing of kokosbloesemsuiker
optioneel: een beetje vanille(druppels/poeder)

* havermoutmeel kan je kopen of maak je makkelijk zelf door gewone havermout een minuutje in de blender te doen.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Dit hoeft natuurlijk niet als je de mugcake in de magnetron klaar wilt maken.

Vet de mugcake goed in met (kokos)olie. Ik doe dit meestal met een cooking spray, zoals deze. Hiermee voorkom je dat de mugcake aan de randen van de mok gaat kleven.

Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de frambozen. Het beslag mag best stevig blijven, maar als het echt niet smeuïg genoeg is, voeg je nog een scheutje melk of water toe. Roer hier vervolgens de frambozen doorheen.

Vul de mok met het beslag en zet het in de oven. Ga ondertussen douchen, je haar doen of wat dan ook en haal 20 tot 25 minuten later je ontbijttaartje uit de oven! Heb je echt veel haast? Dan zet je de mugcake ongeveer 4 minuten in de magnetron.

Je kan de frambozenmugcake uit de mok halen – draai de mok om en laat de zwaartekracht zijn werk doen – of in de mok opeten. Dit laatste is vooral handig als je je ontbijt mee naar je werk of de trein in neemt, omdat de mok de frambozenmugcake nog net wat langer warm houdt.

Eet smakelijk!

Ontbijten met taart: frambozenmugcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *