Healthyfoodlove Anne’s recept: pindakaasgranola

Pindakaasgranola | Gastblog Healthyfoodlove Anne

Anne deelt op haar instagram en blog de allerlekkerste ontbijtjes, snacks en vooral heel veel pretty taartjes. En dat voor iemand die tot een paar jaar geleden niet wist dat haar oven meerdere standen had! Ze ging zich verdiepen in suikervrije tussendoortjes en ander gezond lekkers door haar migraine. Ze vond op internet veel informatie over de gezondheidsvoordelen – waaronder afname van migraineklachten – en besloot dat in de praktijk te brengen.

Inmiddels weet Anne haar oven perfect te bedienen en is bakken een van haar grootste hobby’s. De mooie taartjes springen je van je telefoonscherm tegemoet als je op Anne’s instagrampagina kijkt. Wowie! Ze ontbijt zelf het allerliefste met wat heerlijke granola. Haar bananenbroodgranola is zo lekker dat die het zelfs tot de schappen van de Albert Heijn heeft weten te schoppen!

En dat dus allemaal gezond, want al Anne’s recepten zijn vooral heel erg healthy. Het motto van bakkoningin Anne is dan ook: balance is key. Genieten én gezond!

Healthyfoodlove Anne over haar recept:

Waarom ik dit heerlijke recept met jullie (volgers van healthymaartje.nl) wil delen? Omdat ik denk  dat we nooit genoeg lekkere granola recepten hebben. Zeg nou eerlijk, wie wil zijn/haar dag nu niet  beginnen met een lekkere crunchy bite en frisse yoghurt (helemaal lekker als je ook nog wat vers  fruit toevoegt).


 Pindakaasgranola | Gastblog Healthyfoodlove Anne

Easy pindakaasgranola

Wat heb je nodig?

Voor een grote pot pindakaasgranola:

200 gr havermout
100 gr gemengde noten (ongezouten)
2 el pindakaas
3 el kokosolie
3 el agavesiroop (of honing/ahornsiroop)
2 tl kaneel
snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.

Smelt de kokosolie samen met de agavesiroop, pindakaas en kaneel.

Meng daarna alles goed door elkaar.

Verspreid met je vinger de granola goed over de bakplaat en bak het geheel in ongeveer 25 tot 30 minuutjes goudbruin.

Meng de granola halverwege de baktijd nog even goed door elkaar.

Laat de granola na het bakken even afkoelen en serveer je heerlijke crunchy baksel met wat frisse (plantaardige) yoghurt.

Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *