Herfstige pompoenworteloats

Oven-baked oats zijn mijn nieuwe ontbijtfavoriet! Ik ben nooit gek geweest op havermoutpap (of pap in het algemeen eigenlijk), maar bakken met havermout doe ik juist heel graag. Oven-baked oats zijn eigenlijk een tussenvariant van pap en taart en biedt juist een perfect ontbijtje.

Omdat je eindeloos met oven-baked oats kan variëren – van zomerse varianten tot appeltaartjes! – raak ik nog lang niet verveeld. Nu het steeds herfstiger en kouder wordt, krijg ik steeds meer zin in smaken als pompoen, wortel en kruidige koekkruiden. En laat ook dat nou heel makkelijk te combineren zijn in een ontbijt met oven-baked oats. En nog een pluspunt: met deze herfstige pompoenworteloats krijg je bij je ontbijt al gelijk wat groente mee.

Wat heb je nodig?

voor twee porties:

130 gr pompoen
een flinke scheut kokosmelk
50 gr havermout
40 gr boekweitmeel
1/3 wortel, geraspt
1 banaan, in stukjes
1 tl speculaas-/koekkruiden
vanillepoeder of -druppels
snufje zout
optioneel: nog wat extra pompoen voor door je havermout en/of walnoten als topping

kokosolie om je bakjes in te vetten

Hoe maak je het?

Kook de pompoen gaar en blend met de kokosmelk tot een puree.

Meng de pompoenpuree met de overige ingrediënten in een kom. Vet twee hittebestendige bakjes in met (kokos)olie en vul deze met het havermoutmengsel. Laat deze bij voorkeur nog een nachtje in de koeling staan.

Bak de pompoenworteloats ongeveer 20 minuten in de oven op 200 ºC.  Bewaar de tweede portie voor de volgende ochtend, of wees lief en maak je huisgenoot hier blij mee.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Herfstige pompoenworteloats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *