Gezonde en vegan kokosslagroom

Banaanhavermoutwafels met kokosslagroom, oh my! 💕 #foodpornalert

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

Hoewel ik een tijdje geleden bij mijn recept voor aardbeiencrumble (hier vind je het recept) al liet zien hoe je kokosslagroom kan maken, kreeg ik hier van de week nog veel vragen over naar aanleiding van het heerlijks op deze foto. En terecht! Want niet alleen is kokos gewoon heel erg lekker. Het levert ook nog eens een healthy maar – voor de plantaardige eter – ook vegan recept op, dus een echte win-win!

Deze slagroom is zó onwijs simpel! Je kan het eigenlijk amper een recept noemen.

Kokosslagroom maak je met slechts één hoofdingrediënt: kokosroom. Dit kan je zo kopen (bijvoorbeeld van het merk Kara bij een Aziatische supermarkt) of je gebruikt een blik kokosmelk. Het blik kokosmelk zet je een dag/nacht van tevoren in de koelkast. Door de kou scheidt de kokosroom in de kokosmelk van het water en kan je dit er zo uitscheppen. Let op: je mag het blik dus niet schudden! Voeg eventueel nog wat smaakmakers toe – zoals agavesiroop, honing of vanille – en als je wilt, kan je je slagroom nog wat steviger maken met een zakje klopfix (dit zakje). Maar de basis is supersimpel: kokosroom!

En de wafels? Hier vind je meerdere gezonde wafelrecepten. Maar serveer je kokosslagroom ook eens op een crumble, een pannenkoek met rood fruit of een lekkere taart!

Wat heb je nodig?

kokosroom
optioneel: 1 el agavesiroop (of honing)
optioneel: vanille
optioneel: klopfix

Hoe maak je het?

Heel simpel: doe de kokosroom in een kom en voeg je optionele ingrediënten toe. Zet de mixer in de kom en mix tot een luchtige kokosslagroom.

Gebruik eventueel en spuitzak om de slagroom mooi op te spuiten.

aardbeiencrumble met kokosslagroom

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *