Healthywanderlust Merels recept: vegan fall pancakes

Mijn dagelijkse dosis kookinspiratie haal ik niet alleen uit kookboeken en -tijdschriften, maar vooral van instagram. Ik vind het heerlijk om regelmatig mijn volglijst om te gooien en weer allerlei nieuwe accounts te volgen en daardoor ook een nieuwe wereld aan recepten voorbij te zien komen. Maar soms zijn er instagrammers die bij je blijven passen! Recepten die je zelf had kunnen maken of wel eens gemaakt hebt, foto’s die je heerlijk blijft vinden om naar te kijken..

En daar is Merel er een van! Neem eens een kijkje op haar instafeed @healthywanderlust en zeg nou zelf: daar krijg je meteen trek van toch? We besloten een recept te ruilen. Ik deel met haar mijn healthy chocolademousse en Merel koos voor een geweldige seizoensfavoriet: fall pancakes met pompoen!

Healthywanderlust Merel over haar recept

Hoi, lieve allemaal! Wat leuk om een recept met jullie te mogen delen. Maartje vroeg mij om mijn favoriete recept met jullie te delen en hier hoefde ik niet lang over na te denken. Dit recept voor vegan fall pancakes past perfect bij deze tijd van het jaar en maakt jouw komende weekend ochtenden echt een feestje! Zullen we snel verder gaan?

HEALTHY PANCAKE PARTY IT IS! Wat ik echt het ultieme genietmoment vind van het weekend tijdens deze koudere en donkere maanden? Heerlijk lang in bed blijven liggen en vervolgens uitgebreid ontbijten. Uitgebreid ontbijten in de zin van een ware pancakeparty. Dat kan namelijk makkelijk aangezien deze pannenkoeken voedzaam en gezond zijn! Daarnaast zijn deze pannenkoeken geheel plantaardig en ik ben super benieuwd wat jij ervan zal vinden. Laat je het ons weten?

“Did someone say “let’s have a pancake part?” Count us in!”

Komen jullie snel ook even een kijkje nemen op Healthy Wanderlust?

Maak er een mooie dag van. Veel liefs, Merel

Merel | Healthywanderlust | Vegan fall pancakes


Vegan fall pancakes

Wat heb je nodig?

Voor 12 pannenkoekjes:

• 1 rijpe banaan
• 250 gram (gekookte) pompoen
• 1 el chiazaad
• 1 tl bakpoeder
• 2 tl kaneel
• 1 tl koekkruiden
• ½ tl gemberpoeder
• 80 gram havermout
• 200 ml amandelmelk
• 150 ml water
• Kokosolie

Topping:
• Stukjes appel
• Agave siroop
• Pecannoten

Hoe maak je het?

1. Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Gooi de stukjes in een pan en laat dit voor ongeveer 10 minuten koken. Prik voor het afgieten even met een vork in de stukjes om te checken of ze wel echt goed zacht zijn. Zo ja, afgieten die handel!

2. Voeg de banaan, pompoen, chiazaad, bakpoeder, kaneel, koekkruiden, gemberpoeder, havermout, amandelmelk en water samen in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.

3. Verwarm een koekenpan op een medium hoog vuurtje (niet te hoog anders branden de pannenkoeken te snel aan) en smelt hier ong. 1 tl kokosolie in. Verdeel dit goed over de hete pan.

4. Schep een hoeveelheid van het beslag in de pan en draai de pan om het beslag een beetje te verdelen. Als je voor een wat dikkere pannenkoek gaat dan zal je die ook iets langer aan elke kant moeten laten bakken.

5. Draai de pannenkoek om wanneer het beslag aan de bovenkant geheel opgedroogd is en bak vervolgens voor nog ongeveer 4 minuten. Ga hiermee door tot al het beslag op is.

6. Zet eventueel ook wat toppings op tafel klaar zodat iedereen zijn of haar fall pancakes hier nog mee kan beleggen.

Fall pancakes met pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *