Fruitige ontbijtpizza

ontbijtpizza

Na het zien van de ontbijtpizza van Essiehealthylife liep het water me in de mond! Ik maakte gelijk een eigen versie van haar recept en ontbeet vanochtend als een koning met deze geweldige fruitpizza. Love, love, love it!

Het recept is glutenvrij, zit vol met fruit en is heel erg simpel te maken! Het bleek niet alleen geschikt te zijn als ontbijt, maar ook als vrolijke snack.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
50 gr kwark (of een plantaardige vervanger)
100 gr havermoutmeel
1 ei
1 (over)rijpe banaan (110 gr)
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
vanillepoeder of -druppels (naar smaak)
snufje zout

Topping:
(diepvries)fruit naar keuze (zoals frambozen en bosbessen)
1/2 el kokosbloesemsuiker (optioneel)

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 200 °C.

Doe alle ingrediënten in een kom. Mix met een handmixer, keukenmachine of een garde tot een beslag. Het beslag is niet zo vast als een deeg, maar ook niet heel erg vloeibaar.

Giet je beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer uit tot een ronde pizzabodem. Druk hierin het (diepvries)fruit. Bestrooi de pizza met de kokosbloesemsuiker.

Bak ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je ontbijtpizza gaar en goudbruin is.

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *