Pompoenpancakes

Het is weer pompoentijd!

Hoewel het snijden en klaarmaken van pompoen misschien niet het leukste klusje is, is het resultaat altijd heerlijk. Ik maak het mezelf daarom vaak makkelijk en gebruik vaak flespompoenen, waarvan je de schil ook gewoon prima kunt eten. Ideaal! Ik ben echt dol op deze oranje herfstgroente en heb daarom op deze site al veel klassieke en minder klassieke pompoenrecepten met jullie gedeeld, zoals voor lasagne, havermoutontbijt, soep en puree (klik hier voor het overzicht).

Het recept voor deze pompoenpancakes is een combinatie van niet alleen een van mijn favoriete groentes, maar ook van mijn favoriete koningsontbijt (pancakes!) en mijn voorliefde om groente te verstoppen in onverwachte recepten (hidden veggies!). Een win-win-win dus! En voor wie nog meer gek is op ontbijten met stiekeme groente, lees dan vooral het overzicht dat ik laatst gaf van mijn favoriete groente-ontbijtjes (klik hier).

Wat heb je nodig?

Voor 3-4 pannenkoeken:
175 gr pompoenpuree
150 ml (plantaardige) melk
1 ei
75 gr boekweitmeel
citroensap
koek-/speculaaskruiden
(kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Maak eerst de pompoenpuree. Dit doe je door de pompoen eerst gaar te maken – door te koken of even in de oven te leggen – en de zacht geworden puree met een klein scheutje water te pureren.

Mix vervolgens met een garde alle ingrediënten tot een glad beslag. Voeg de koek- en speculaaskruiden naar smaak toe. Ik gebruikte flink wat, omdat ik gek ben op de herfstige smaak van deze kruiden. Zeker in combinatie met de pompoen is dat een topper!

Bak vervolgens in (kokos)olie je pompoenpancakes. Afhankelijk van de grootte van je pan maak je met dit recept 3 of 4 pannenkoeken.

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met kwark of yoghurt en walnoten!

Follow my blog with Bloglovin

pompoenpancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *