Quinoa-ontbijtbowl

Quinoa-ontbijtbowl

Heb jij weleens met quinoa ontbeten? Ik laatst met deze quinoa-ontbijtbowl pas voor het eerst. En het was echt veel lekkerder dan ik had verwacht!

Ik maakte drie porties, waaronder eentje voor mijn vriend. Tegen zijn vrienden had hij het over de ‘quinoadrap’ die hij van mij als ontbijt had gekregen, maar hij moest toegeven dat zelfs hij – zoetekauw, sugar lover to the max! – dit echt lekker vond.

Want quinoa associeer je misschien met hartige gerechten, maar het is zelf eigenlijk best neutraal van smaak en dus ook prima te combineren met sweet stuff. Ik kookte de quinoa niet in water zoals gebruikelijk, maar in amandelmelk. Dit verzacht de smaak en de combinatie met banaan en blauwe bessen is daardoor helemaal in balans.

En die quinoadrap? Ja, het is niet het meest pretty ontbijtje dat je iemand – zeker niet je lief – kan voorzetten. Gebruik daarom vooral een deel van de banaanplakjes, blauwe bessen en nog een blaadje munt om die drap te garneren. Want zo op de foto ziet deze quinoa-ontbijtbowl er best mooi uit, toch?

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 porties:

150 gr quinoa
400 ml amandelmelk
1 banaan
1 flinke hand blauwe bessen
kaneel en/of koek- & speculaaskruiden naar smaak
blaadje munt (optioneel)

Hoe maak je het?

Kook de quinoa in de amandelmelk. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

Snijd ondertussen de banaan in plakjes.

Voeg in de laatste minuut de kaneel en/of koek- en speculaaskruiden  toe. Voeg ook een deel van de banaanplakjes en de blauwe bessen toe. De rest bewaar je om je ontbijtje mooi mee op te maken (of laat dat achterwege en voeg alles nu gelijk toe!). Roer alles goed door.

Verdeel de quinoa over 2-3 schaaltjes en garneer met de resterende plakjes banaan en blauwe bessen. Bestrooi met nog wat kaneel. Een of twee blaadjes munt ter garnering maakt je quinoa-ontbijtbowl helemaal af.

Eet smakelijk!

Quinoa-ontbijtbowl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *