Vegan chocoladechiapudding

chocoladechiapudding

Chocoladechiapudding, klinkt als een gehypet superfoodhapje voor hipsters? Misschien wel, maar ik wil je toch aanraden het eens te proberen!

Ik had nog nooit echt geëxperimenteerd met chiazaadjes, maar wat blijkt: deze hebben een bijzondere bindende werking. Als je chiazaad een nacht laat weken in vloeistof, ontstaat een soort pudding, omdat de chiazaadjes zich dan ‘binden’ met de vloeistof. En net als laatst met de bijzondere eiwitwerking van kikkererwtenvocht (lees hier) raak ik dan toch gefascineerd!

Ik maakte daarom deze chocoladebanaanvariant. Niet alleen super lekker en met een perfecte chocosmaak, maar ook nog eens supersnel te maken en het perfecte ontbijtje to go!

Wat heb je nodig?

Voor 1 portie:
1 kleine banaan
100 ml plantaardige melk (bv. kokosmelk)
3 el chiazaad
1 flink el cacao
2 el agavesiroop

Hoe maak je het?

Heel simpel: gooi alles in je blender of zet er je staafmixer op en pureer tot een gladde massa. Zet dit in een afgedekt potje een nacht in de koelkast en de volgende ochtend staat je chocoladechiapudding to go al klaar!

 

2 Responses to “Vegan chocoladechiapudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *