Vijf keer: gezonde pannenkoeken

Pancakes

Het allerliefst ontbijt ik met pannenkoeken en dit doe ik dan ook minstens een keer per week. Voordat ik begon met mijn gezonde lifestyle, waren pancakes juist een guilty pleasure. Nu eet ik een gezonde variant en is er dus niks guilty meer aan! Inmiddels heb ik vijf verschillende recepten voor gezonde pannenkoeken en die deel ik natuurlijk graag met je.

1. Pannenkoeken van havermout en banaan

Een klassieker onder de healthy foodie: havermoutbanaanpancakes! De banaan maakt de pannenkoeken lekker zoet en door de havermout zijn ze erg vullend. Deze pannenkoeken zijn makkelijk te maken en je kan er de hele ochtend op door.

2. Sojamelkpannenkoeken

Naast de havermoutbanaanpannenkoek zijn deze pannenkoeken het meest simpel om te maken. Ik gebruik meestal niet eens een blender, maar mix de ingrediënten met een garde door elkaar. Overigens kan je ook met deze pancakes makkelijk variëren door de sojamelk voor een andere plantaardige melk te vervangen. Amandelmelk is bijvoorbeeld ook heerlijk en kokosmelk wil ik zelf nog eens uitproberen.

appelpannenkoeken

3. Appelkaneelpannenkoeken

Appel + kaneel + pancakes, een klassieker! Normaal snijd ik mijn appel in schijfjes, bestrooi deze met kaneel en leg deze op mijn pannenkoek in de pan, maar het is toch net wat lekkerder om de appel te raspen en de appelrasp in het beslag zelf te verwerken. Op de foto hierboven zie je het heerlijke resultaat!

 

4. Gekleurde regenboogpannenkoeken

Ik blijf een kind als het om eten gaat: hoe vrolijker en kleurrijker mijn bord, hoe lekkerder ik mijn eten vind! En deze regenboogpancakes zien er van alle pannenkoekrecepten toch wel het leukst uit. De spinazie kleurt de pancakes vrolijk groen en met rode biet krijg je deze roze varianten. Een vrolijker ontbijtje kan ik me niet bedenken!

5. Pannenkoeken van roomkaas en dadels

Iedere keer weer als ik dadels gebruik, bedenk ik mij dat ik hiermee vaker moet koken. Een ideale zoetmaker voor gezonde baksels, én dus ook voor deze pannenkoeken!

Follow my blog with Bloglovin

 

regenboog pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *