Wentelteefjes met kokos

Wentelteefjes met kokos

Oer-Hollandse wentelteefjes maak je natuurlijk met flink wat suiker. Niet zo gezond en ook niet nodig. Door de gewone melk te vervangen voor kokosmelk zijn je wentelteefjes ook heerlijk op smaak gebracht. Voeg daar nog wat geraspte kokos aan toe en een nieuwe versie van deze Hollandse klassieker is geboren!

O, en het brood? Dat is toch ook niet gezond? Daar zijn de meningen over verdeeld. In deze blog legde ik uit waarom ik steeds kies voor variatie, ook in brood én beleg, en gaf ik je tips voor gezond broodbeleg.

Aan de wentelteefjes dus!

Wat heb je nodig?

2 sneetjes (spelt)brood
100 ml kokosmelk
1 ei
kaneel
geraspte kokos
(kokos)olie (om in te bakken)

Hoe maak je het?

Kluts het eitje met de kokosmelk en het kaneel. Snijd de boterhammen schijn in tweeën en doop de sneetjes in het mengsel.

Verwarm in een koekenpan wat (kokos)olie en bak hierin de boterhammen goudbruin. Leg de wentelteefjes op een bord en bestrooi met geraspte kokos!

Bon appétit!

Serveertips

Ik serveer de wentelteefjes graag met warme, gekarameliseerde banaan. Wil je dat ook eens proberen? Bak dan ook de banaan even in wat (kokos)olie in de koekenpan.

Wentelteefjes met kokos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *