Een customised yoghurtontbijt

De categorie ontbijt van deze site is vooral gevuld met pannenkoeken, crumbles, ontbijttaartjes en wafels, maar dat betekent niet dat ik iedere dag zo ontbijt. Want zoals je ook wel vaak op mijn instagram ziet, eet ik ook heel graag een simpele smoothiebowl (een smoothie in een kom, met vers fruit en andere toppings naar keuze) of dit simpele yoghurtontbijt.

Een recept is zo’n bakje yoghurt dat eigenlijk niet te noemen, dus zie je dat hier niet in de receptenlijsten terug. Om toch eens te laten zien hoe ik mijn simpele yoghurt net zo goed als pannenkoeken en wafels omtover tot een ontbijtfeestje, leg ik je hier stap voor stap uit hoe je in nog geen 5 minuten een mooi schaaltje in elkaar flanst. Je kan zo’n yoghurtontbijtje zo mooi opmaken als je wilt en er zo veel toppings aan toevoegen als jij zin in hebt. De opties zijn eindeloos!

Wat heb je nodig?

diepvriesfruit naar keuze
(soja)yoghurt of kwark
optioneel: chiazaad, granola, cacaonibs, lijnzaad, kokosrasp, noten en zaden
optioneel: vers fruit, in stukjes gesneden
optioneel: (kokos)slagroom

Hoe maak je het?

Doe het diepvriesfruit in je schaaltje en zet dit even in de magnetron. Het fruit wordt dan een warme fruitsaus.

Wil je ook nog wat vers fruit in je yoghurtontbijt? Snijd dat in stukjes en doe dat nu eerst bij de warme fruitsaus. Ik voeg bijvoorbeeld graag wat banaan of – in de zomer – verse aardbeien aan mijn ontbijt toe.

Doe hier vervolgens je yoghurt bij. Dit kan gewone yoghurt, kwark, yoghurt met een smaakje of voor de veganistische eter – of voor wie het gewoon lekker vindt natuurlijk, zoals ik zelf! – sojayoghurt.

Bestrooi je yoghurt daarna met chiazaad, lijnzaad, kokosrasp, noten en zaden naar keuze en spuit eventueel nog wat slagroom op je schaaltje. Ik voegde voor de kom op de foto nog wat zelfgemaakte kokosslagroom toe.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Hello, Monday! ☺

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

yoghurtontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *