Zomerse kokoshavermout met mango

Van havermoutpap ben ik nooit echt een liefhebber geweest, maar zoals uit mijn recepten wel blijkt, gebruik ik havermout maar al te graag om mee te koken en bakken (klik hier voor al mijn havermoutrecepten!). Maar wat nu als je je havermoutje even in de oven zet? Dan krijg je dit soort half-baked oats. Eigenlijk net een taartje! Met de fruitvulling, de meel- en melksoorten en de toppings kan je eindeloos variëren, dus half-baked oats zullen niet snel vervelen. Omdat het zonnetje nog schijnt en het zomerfruit nog in de supermarkt ligt, werd het vanochtend een heerlijk zomerse half-baked kokoshavermout met banaan, mango en nectarine! Het kokosthema heb ik ook goed doorgevoerd in deze oats, want ik gebruikte kokosmeel, geraspte kokos én kokosmelk.

Heb je trouwens al gezien dat de rubriek zomerrecepten zich langzaamaan begint te vullen? In deze rubriek vindt je een aantal zomerse recepten waarin kokos, zomerfruit en kleur centraal staat. Waaronder nu dus ook deze zomerse half-baked oats met kokos, mango en nectarine!

Zomerse kokoshavermout met mango

Wat heb je nodig?

25 gr havermout
15 gr kokosmeel
10 gr geraspte kokos
125 ml kokosmelk light
snufje zeezout
vanillepoeder
1/2 banaan in plakjes
50 gr mango in blokjes

voor de topping:
1 nectarine of perzik
geraspte kokos

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom. Meng hier voorzichtig het fruit doorheen. Vul je ovenbestendige ontbijtkom met de kokoshavermout. Laat bij voorkeur nog een nachtje staan, zodat de smaken goed intrekken.

Bak in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten op 200 ºC.

Snijd de nectarine of perzik in partjes en garneer hiermee je havermout. Bon appetit!

Follow my blog with Bloglovin

 

Comments are closed.