Healthy kerstrecepten

Healthy vegan chocolademousse met zoete aardappel | Happy & healthy feestdagen | Kerstrecepten

Mijn belangrijkste tip voor de feestdagen: geniet!

Ik geloof niet dat je in de paar feestdagen – of zelfs de hele maand december – je hele gezonde levensstijl ongedaan kan maken. Het fijnste vind ik zelf een decembermaand in balans: heerlijk genieten van al het lekkers op de feestdagen en kerstdiners zelf én daarbuiten fijn sporten en gezond eten.

We weten inmiddels allemaal wel dat het een fabel is dat gezond eten niet lekker zou zijn. Dus ga met kerst eens voor gezond!

Maar gezonde maaltijden kunnen natuurlijk ook prima tijdens kerst worden geserveerd! Niet iedereen heeft invloed op wat er op tafel komt tijdens het kerstontbijt of -diner, maar als je dat wel hebt: maak gewoon iets dat lekker én gezond is. We weten inmiddels allemaal wel dat het een fabel is dat gezond eten niet lekker zou zijn en juist nu rond de feestdagen staan de gezonde kookblogs vol met kerstrecepten voor een gezonde kerst. Net zo lekker en zonder enige schuldgevoel!

Kerstontbijt

Mijn motto is #ontbijtenmettaart, dus ik zie geen reden om mijn healthy ontbijttaartjes en ontbijtfeestjes niet ook op de feestdagen in te zetten. Maak een feestontbijt met healthy pancakes en wafels, bak zelf lekkere (spelt)broodjes en wil je helemaal uitpakken? Serveer dan een heerlijke taart!

Pepernotenpompoentaart | Feestdagen | Kerstrecepten

Snacks en borrelen

De feestdagen lenen zich natuurlijk perfect voor allerlei lekkers om te snoepen. Love it! Maar dat kan ook prima gezond. De receptcategorie ‘snacks‘ op deze site barst van al het lekkers. Trakteer je gasten op zelfgemaakte koekjes of notenmuffins. Of wat dacht je van een brownie of van muffins? En wist je dat van appelbeignets ook een gezonde versie bestaat?

En zo rond borreltijd? Serveer dan wat (al dan niet zelfgemaakt) brood met home-made groentetapenades. En hapjes die altijd een succes zijn? Wacht dacht je van:

vegan rode pesto | kerstrecepten

Kerstdiner

Het makkelijkste kerstdiner? Shared dining! Maak allerlei lekkers en zet het op een mooie aangeklede tafels. Geen borden om op te maken en een gestoei in de keuken terwijl je gasten al aan tafel zitten. Begin dan lekker makkelijk met een fijn soepje. Zo in elkaar gedraaid en vooraf te maken, dus dat scheelt weer in de keukenstress! En gooi vervolgens de hele tafel vol!

Het makkelijkste kerstdiner? Shared dining! Maak allerlei lekkers en zet het op een mooie aangeklede tafels.

Hartige plaattaarten zijn makkelijk om te maken, je kan er eindeloos in variëren en hoe leuk is het als je de bladerdeegbodem deze keer in de vorm van een kerstster of kerstboom snijdt! Plaattaarten met rode biet en courgette (kerstkleuren!) zijn altijd een succes en mijn zoete aardappel-rozemarijntaart is ook altijd in een mum van tijd weg. En ook altijd een succes?

Dessert

En het toetje? Wat dacht je van gezonde chocomousse of een geweldige healthy cheesecake. Of een heerlijke aardbeien- of appelcrumble! Je maakt het jezelf het allermakkelijkst door weer voor shared dining te gaan. Maak van al je favoriete healthy desserts een paar, bak er een of twee taarten bij en zet alles op tafel!

healthy skyrcheesecake | kerstrecepten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *