Hans: gezonder eten met een maaltijdbox

Gastblog gezonde maaltijdbox | Beebox Vega

GASTBLOG: HANS VAN MAALTIJDBOX.ORG

We zijn al weer een paar weken op weg in het nieuwe jaar. Veel Nederlanders hebben zich weer voorgenomen om “gezonder te eten”. Maar in de praktijk blijkt het knap lastig om dit vol te houden. Het valt namelijk niet mee om elke avond weer een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. We zijn allemaal razend druk, en door tijdgebrek grijpen we al snel weer naar snelle, ongezonde maaltijden. Wist je dat een maaltijdbox je kan helpen om meer structuur in je leven te brengen? In deze blog vind je meer informatie over wat nu precies een maaltijdbox is, waarom het jou helpt meer gezond te eten, en wat de meest gezonde boxen zijn.

Wat is een maaltijdbox precies?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van een maaltijdbox gehoord. Populaire aanbieders zijn onder andere HelloFresh, Marley Spoon, Allerhande Box, Ekomenu, Beebox en Mathijs Maaltijdbox. Een maaltijdbox is in feite niets anders dan een kartonnen doos met daarin alle verse ingrediënten voor 3 of meer maaltijden. In de box zit ook een handige receptenkaart. Hierop vind je handige instructies zodat je de gerechten snel op tafel zet. Vaak binnen 30 minuten.

Wat maakt een maaltijdbox gezond?

Een maaltijdbox kan bijdragen aan een meer gezonde levensstijl. Maar hoe zit dat precies?

  • De box bevat verse ingrediënten. Je kookt dus niet met pakjes en zakjes, maar met verse groenten, vlees(vervangers), kruiden enzovoort.
  • De maaltijdbox bevat gevarieerde gerechten. Dus een gezonde balans van vlees, vis, vega, en natuurlijk voldoende groenten.
  • Met een maaltijdbox grijp je minder snel naar ongezonde en snelle alternatieven. Een soort stok achter de deur dus. De boodschappen staan al in de koelkast, het recept ligt klaar, en jij hoeft het alleen nog maar te bereiden. En een foodbox is ook zeker een uitkomst wanneer je weinig tijd hebt: HelloFresh en Marley Spoon bieden bijvoorbeeld speciale gezonde recepten die binnen 20 minuten op tafel staan.

Top-3 gezonde maaltijdboxen

  1. Ekomenu, €39,00 voor 2 personen en 3 maaltijden

Op dit moment beschouwen wij Ekomenu als de meest gezonde box. De verse ingrediënten zijn afkomstig van lokale, biologische boeren. Deze bevatten 0% kunstmatige toevoegingen, E-nummers of andere bestrijdingsmiddelen. Ekomenu volgt bewust alle laatst voedingsrichtlijnen. Daardoor bevat deze box lekker veel groenten, peulvruchten, noten , gezonde vleesvervangers, volkoren producten en andere plantaardige ingrediënten. Voor de liefhebber is er onder andere een speciaal vegetarisch en veganistisch menu.

De verse ingrediënten van Ekomenu zijn afkomstig van lokale, biologische boeren.

  1. Beebox, €39,00 voor 2 personen en 3 maaltijden

Ook Beebox is een 100% biologische maaltijdbox. Als een van de weinige boxen draagt Beebox het EKO-keurmerk. Met deze foodbox weet je zeker dat je 3 avonden per week gezond, gevarieerd en heel erg lekker eet. De biologische producten zijn voor een groot deel afkomstig van Hollandse bodem. Rechtstreeks van de boer op jouw bord, veel verser krijg je het niet. De Beebox is niet alleen gezond voor jou als mens, maar met deze box draag je ook bij aan een schonere en betere wereld.

Als een van de weinige boxen draagt Beebox het EKO-keurmerk.

  1. HelloFresh, €39,00 voor 2 personen en 3 maaltijden

Hoewel HelloFresh niet persé biologisch is, of bepaalde voedingsrichtlijnen volgt, willen we deze box toch noemen. HelloFresh is namelijk met afstand de meest populaire maaltijdbox in Nederland. De box bevat verse seizoensproducten, amper pakjes en zakjes. Het grootste voordeel van HelloFresh is dat je wekelijks kunt kiezen uit 12 recepten. Je kunt kiezen voor recepten die passen bij jou, en jouw levensstijl. Denk aan glutenarme, koolhydraatarme of kindvriendelijke gerechten. Op die manier maak je deze box elke week weer persoonlijk.

HelloFresh is met afstand de meest populaire maaltijdbox in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *