Over Maartje

Maartje

Zomer 2015. Ik werk al een tijdje in een kantoorbaan en begin me af te vragen hoe gezond het voor me is om hele dagen binnen achter een bureau te zitten en stapels chocoladekoekjes naar binnen te werken. Het is tijd voor verandering!

Mijn naam is Maartje. Ik ben 28 jaar en woon en werk in Rotterdam. Ik ben in 2013 afgestudeerd en daarna begonnen met een kantoorbaan. Hoewel ik mijn werk geweldig vind, leek het mij niet zo goed voor mijn lijf om hele dagen binnen achter een bureau te zitten en stapels chocoladekoekjes naar binnen te werken. Ik heb daarom in de zomer van 2015 besloten om dit drastisch te veranderen en ben beter voor mijn lichaam gaan zorgen.

Mijn voeding heeft sindsdien een complete transformatie ondergaan! Van simpele pasta’s en ongezonde snacks op kantoor naar de lekkerste, gezondste én meest voedzame creaties. Ik vind het ook een uitdaging om van ongezonde favorieten en klassiekers gezonde versies te maken. Ik eet nu veel vaker pizza, taart, koekjes en frietjes dan hiervoor!

Ik vind het ook een uitdaging om van ongezonde favorieten en klassiekers gezonde versies te maken!

Vooral het bakken van gezonde snacks zijn bij mij favoriet. Wat mijn bakrecepten typeert? Mijn baksels moeten vooral heel lekker en healthy zijn. Ze moeten dus voeden in plaats van vullen. En ik vind het ook fijn als de ingrediënten betaalbaar zijn. Gezonde voeding kan erg duur zijn. Ik bak daarom bij voorkeur met havermout(meel), al vind ik amandelmeel ook erg lekker. Ik vind het daarnaast  dus een uitdaging om van ongezonde klassiekers gezonde versies te maken. Zo ben ik gek van healthy appelkruimeltaart en vegan aardbeienvlaai!

Verder ben ik vooral een zoetekauw en eet ik graag de hele dag door, dus mijn baksels moeten ook makkelijk te maken zijn en niet onder doen voor ongezonde suikerbommetjes. Vooral van mijn chocoladecreaties word ik heel erg blij! Ik had nooit verwacht dat ik zo makkelijk brownies, chocoladetaarten chocoladekokosballetjes zou kunnen maken die net zo lekker zijn als de ongezonde variant.

Wat mijn bakrecepten typeert? Mijn baksels moeten vooral heel lekker en het liefst ook healthy zijn!

Benieuwd naar mijn gezonde recepten? Lees ze hier en ga meteen zelf aan de slag!

Liefs XX, Maartje

 

Volg mij ook op Instagram @healthymaartje

P.S. Wist je al dat ik sinds zomer 2017 als redacteur voor HTSPT Rotterdam schrijf? Lees hier al mijn artikelen!