Appel-amandelcake

appel-amandelcake

Appel + kaneel + amandelen is een klassieke combinatie en werkt perfect in deze appel-amandelcake. In het beslag voor de cake zitten ook nog eens drie bananen verwerkt, dus met de zoetigheid én je dagelijkse dosis fruit zit het wel goed.

Wat heb je nodig?

3 (over)rijpe bananen
100 ml (amandel)melk
200 gr havermoutmeel*
2 eieren
15 gr (wijnsteen)bakpoeder
kaneel
een scheutje vanille
1 appel
een handje amandelen
een handje rozijnen
amandelschaafsel

* Havermoutmeel kan je kopen, maar maak je ook makkelijk zelf door havermout te blenden! En als je eens wat wilt variëren, kun je ook bijvoorbeeld spelt- of boekweitmeel gebruiken.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix bananen, melk, meel, eieren, bakpoeder, kaneel en vanille tot een glad beslag. Ik doe dit in mijn blender. Snijd de appel in blokjes en hak de amandelen in stukjes. Mix dit met de rozijnen door je beslag.

Stort het beslag in een ingevette cakevorm. Bestrooi de appel-amandelcake met het amandelschaafsel.

Bak de cake ongeveer een half uur in de oven. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken: de prikker komt ‘droog’ uit je baksel, als deze goed is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *