Appelkruimeltaart

appelkruimeltaart

Appelpeer- of rabarbercrumble? Heerlijk! Een klassieke appeltaart? Het is even wat werk, maar goddelijk. Denkend aan deze recepten kreeg ik zin om dit weekend te ontbijten met appelkruimeltaart en zo werd dit nieuwe recept geboren.

Wat heb je nodig?

100 gr amandelmeel
150 gr havermoutmeel
2 el gesmolten kokosolie
1 el honing
1 el (wijnsteen)bakpoeder
2 eieren
snufje zout

3 appels, in kleine stukjes gesneden
40 gr rozijnen
kaneel

50 gr extra havermout (voor de kruimel)

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen in koud water en laat dit even staan. Warm de oven voor op 180 °C.

Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zout) in een kom. Gebruik hiervoor 150 gram havermoutmeel; de resterende 50 gram havermout gebruik je later. Voeg aan de droge ingrediënten de kokosolie, honing en de eieren toe. Kneed met de hand tot een deeg.

Vet een taartvorm in of bekleed deze met bakpapier. Gebruik ongeveer 3/4 gram van het deeg om de vorm te bekleden; zet de rest in de koelkast apart. Bedenk bij het bekleden van de bodem dat deze vrij dun mag zijn; dunner dan je misschien  van een appeltaart gewend bent. Zeker met de kruimellaag bovenop, is de taart anders te ‘deeg-achtig’. Vorm bij het maken van de bodem ook (niet te lage, ongeveer 2 cm hoge) randen. Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Meng met flink wat kaneel en de (afgegoten) rozijnen.

Voeg aan het resterende deeg de 50 gr havermout toe. Meng tot een kruimelig deeg.

Haal de bodem van je appelkruimeltaart weer uit de oven en vul met het appelmengsel. Bestrooi hierna met het kruimeldeeg; druk lichtjes aan.

Bak de taart nog ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *