Appelrozijnentulband

Appelrozijnentulband

Geïnspireerd door dit recept om appelmoes in een cake te verwerken, maakte ik deze appelrozijnentulband! Naast de appels en rozijnen voegde ik een vanillesmaakmaker en citroensap toe, waardoor het een heerlijke zoete en frisse cake is geworden.

Wat heb je nodig?

2 eieren
1 pot Hak appelmoes light (340 gr)
3 el citroensap
1,5 schep (ongeveer 40 gr) vanillewhey (of een zakje vanillepoeder)
1 el (wijnsteen)bakpoeder
140 gr havermoutmeel
1 appel
3 el rozijnen

Hoe maak je het?

Klop de eieren luchtig. Ik doe dit – lui als ik ben – door de eieren als eerste in mijn blender te doen en die met alleen de eieren aan te zetten.

Voeg de overige ingrediënten (behalve de appel en rozijnen) toe aan de eieren en mix/blend tot een beslag. Snijd de appel in stukjes en spatel deze met de rozijnen door het beslag.

Vet de tulbandvorm in met een ruime hoeveelheid kokosolie. Vul de vorm met je beslag.

Bak de appelrozijnentulband in een voorverwarmde oven op  180 °C. Na ongeveer 20 minuten verlaag je de temperatuur naar 150 °C. Na ongeveer 25 minuten op deze temperatuur zou de tulband gaar moeten zijn. Controleer dit door met een satéprikker in de cake te prikken. De cake is gaar, als de prikker er droog/schoon uitkomt.

Wees niet ongeduldig (zoals ik te vaak): laat de cake afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *