Chocokokosballetjes

chocokokosballetjes

Hip hip hurray, it’s my birthday! En daarom trakteer ik vandaag deze heerlijke healthy chocokokosballetjes van zoete aardappel en dadels op mijn werk. Het was even wat kneden en balletjes draaien om een flinke hoeveelheid te maken, maar wat zijn deze snacks het waard. Ik vind ze zo lekker!

Het recept hieronder is daarom ook voor een behoorlijke hoeveelheid balletjes, dus halveer gerust de hoeveelheden als je wat minder wilt maken.

Wat heb je nodig?

500 gr zoete aardappel
400 gr dadels
125 gr cacaopoeder
55 gr kokosbloesemsuiker (ongeveer 8 el)
200 gr havermoutmeel
90 gr amandelmeel*
snuf zeezout
geraspte kokos

* Notenallergie? Vervang het amandelmeel voor  een andere meelsoort, bijvoorbeeld nog wat havermoutmeel. Ik maakte voor mijn verjaardagstraktatie ook een paar notenvrije chocokokosballetjes.

Hoe maak je het?

Ontpit de dadels en laat ze weken in warm water.

Schil de zoete aardappels en kook ze. Giet af, prak de zoete aardappel fijn met een vork (of stamper) en laat afkoelen.

Mix de dadels en zoete aardappelpuree. Voeg vervolgens cacaopoeder, zeezout en kokosbloesemsuiker toe en kneed het geheel door. Voeg de meelsoorten toe. Kneed het weer door. Vind je de balletjes nog wat te vochtig? Voeg dan eventueel nog wat havermout- of amandelmeel toe.

Maak balletjes en rol deze door de geraspte kokos. Laat de chocokokosballetjes vervolgens een tijdje in de koelkast opstijven. Enjoy!

Variatietip

Je kan de balletjes ook in cacao in plaats van kokos rollen. Persoonlijk ben ik gek op kokos en vind ik die variant dus veel lekkerder, maar ook de cacaoballetjes zijn het proberen waard!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *