Chocoladenotencake van zwarte bonen

Mijn middagsnack van vandaag : zwarte bonen-chocoladecake met walnoten! ✔

A post shared by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

Zwarte bonen en chocola? Yes, dat kan zeker! Net als het recept voor de appelbonencake die ik laatste plaatste (klik hier voor het recept!), bevat ook dit recept bonen en merk je daar helemaal niets van. Hidden veggies for the win!

Dit recept is gebaseerd op de zwarte bonenbrownie van fitwithmarit, alleen heb ik een optie toegevoegd om het eiwitpoeder en de dadels vervangen voor wat meer gebruikelijke bakproducten, voeg ik noten en een topping toe en deel ik een heerlijke variatietip met je. Ben je een sporter of kan je wel wat extra eiwitten gebruiken? Maak dan de oorspronkelijke variant (in het recept lees je hoe). Deze is heerlijk!

Bewaartip: snijd de chocoladenotencake in plakken en vries deze in.

Wat heb je nodig?

100 gr rozijnen
400 gr zwarte bonen (uit blik)
50 gr cacao
1 tl bakpoeder
2 eieren
3 scoops vanille-eiwitpoeder (whey)*
een handje (hazel)noten
geraspte kokos, hazel- of walnoten, plakjes banaan of cacaonibs voor de topping

*Geen eiwitpoeder? Gebruik in plaats daarvan een extra ei, vanille(druppels) en 50 gr kokosmeel.

Variatietip

Blend een banaan door je cakebeslag, dat maakt de cake extra zoet en geeft een beetje bananensmaak aan je cake!

chocoladenotencake

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen in kokend water. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.

Spoel de zwarte bonen af met water en laat in een vergiet uitlekken.

Doe alle ingrediënten, behalve die voor de topping, in je blender of keukenmachine en meng tot een glad deeg. Giet je cakedeeg in een cakevorm. Gebruik een siliconenvorm of gebruik bakpapier of kokosolie (om je vorm in te vetten).

Top de cake af met geraspte kokos.

Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladecake even afkoelen.

Enjoy!

 

4 Responses to “Chocoladenotencake van zwarte bonen

  • Hoi

    Deze chocolade cake ziet er heerlijk uit, dus vandaag wilde ik m ook maken.
    Maar mijn beslag werd enorm dik. Eerst korrelig dus nog kokosmelk toegevoegd. Ik vraag me af die 400 Gr bonen, bedoel je dan 400 Gr uitgelekte bonen? (Want dat heb ik gedaan) of bedoel je een blik van 400 gr, wat na het uitlekken nog 240 Gr is? Misschien dat m’n beslag daarom zo dik was?
    Gr Marli

    • Leuk dat je ook zo enthousiast wordt van het idee van een gezonde chococake! Het gaat inderdaad om het uitlekgewicht (dus die 240 gr), dus het beslag wordt erg dik. Dat is waardoor de cake net wat compacter en smeuĂŻger wordt dan normaal. Heerlijk!

  • Hij is inderdaad heerlijk.. beetje klef net een brownie.
    En vult errug goed ! Bedankt voor het heerlijke recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *