Citroencheesecake met frambozen

Citroencheesecake met frambozen

In de categorie taart en cake zagen jullie al healthy recepten voor bijvoorbeeld chocoladetaart, appeltaart en worteltaart voorbij komen, maar als er een taart is die zich leent voor een healthy variant, is het wel de cheesecake. En aldus werd deze citroencheesecake met frambozen geboren!

Mijn collega’s die dit nieuwe recept mochten proeven, waren unaniem enthousiast en vroegen zich af hoe deze taart niet ongezond kon zijn. Een mooie recensie: “Lekker krokante bodem zoals het een cheesecake betaamt. Verder is ie lekker zoet en heeft de frisse smaak van rood fruit. Is deze ook gezond? Of moet ik me schuldig voelen?”

Wat heb je nodig?

Bodem:
60 gr (gesmolten) kokosolie
70 gr havermoutmeel
55 gr havermout
1 el cacao
1 el koek- of speculaaskruiden

Kwarklaag:
2 eieren
500 gr citroenkwark
2 scheppen vanillewhey of 1 zakje vanillesuiker
ongeveer 200 gr (bevroren) frambozen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Smelt de kokosolie. Voeg hieraan de overige ingrediënten voor de bodem toe en roer het door elkaar tot een ietwat kruimelig deeg. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet het in. Bedek de bodem met je kruimeldeeg en druk dit met de bolle kant van een lepel aan.

Zet de bodem ongeveer vijf minuten in de oven en maak ondertussen de kwarklaag. Meng in een blender de ingrediënten voor de kwarklaag – behalve de frambozen – glad. Roer hier de frambozen doorheen. Giet de kwarkmix over de bodem.

Bak de taart ongeveer een uurtje op 160 °C. Laat de citroencheesecake afkoelen en bij voorkeur nog een nachtje in je koelkast staan. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *