Classics: aardbeienvlaai

Die gezonde en vegan aardbeienvlaai van gisteravond? Die zag er dus zo uit. 😍👌 #strawberrylove

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

Het is niet alleen supergezellig om nieuwe recepten te bedenken en in de keuken aan te rommelen met mijn zandbakvriendinnetje Laura, het levert ook nog eens nieuwe plantaardige recepten, waaronder deze geweldige vegan aardbeienvlaai! Laura wilde graag een dessert maken met limoen en aardbeien en zo werd deze frisse aardbeienvlaai geboren. De vulling is niet de bekende, zoete banketbakkersroom, maar is heerlijk fris en zomers met kokos, limoenrasp en sojayoghurt. Tel daar nog de aardbeien bij en je snapt waarom we dit een ideaal zomerrecept vinden.

Wat heb je nodig?

6 plakjes bladerdeeg
1 banaan
1 limoen
± 400 gr sojayoghurt
1 zakje klopfix
geraspte kokos (hoeveelheid naar smaak)
1 bak aardbeien

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 160 ºC. Bekleed een taart-/quichevorm met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze te veel gaat rijzen (of nog beter: gebruik een ‘blindvulling’ om op de bodem te leggen). Bak de bodem in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pureer de banaan tot een mousse. Rasp de schil van je limoen.

Mix met de banaan en limoenrasp met de sojayoghurt, geraspte kokos en klopfix tot een ietwat stevige vulling (geen zorgen als de vulling niet heel stevig wordt; het wordt ook niet zo stevig en compact als de roomvulling van een klassieke aardbeienvlaai).

Haal je bodem uit de oven en vul met de yoghurtvulling. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de taart. Bestrooi de aardbeienvlaai met geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

aardbeienvlaai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *