Eiwitrijke sporterscake

Eiwitrijke sporterscake met hidden veggies

Sporters, opgelet! Deze post-workoutcake maak je in een handomdraai.

Ik vertelde je laatst in een blog met allerlei informatie over eiwitten – hoeveel heb je dagelijks nodig en wanneer heb je eiwitsupplementen nodig? – waarom ik soms eiwitpoeder toevoeg aan mijn baksels. Kort samengevat, het bindt, maakt luchtig, is verzadigend en als je kiest voor poeder met een lekker smaakje proef je dat terug in je baksel! Ik gebruik dan meestal een beetje eiwitpoeder – en dat is over een hele cake verspreid uiteindelijk niet zo veel – maar de fanatieke sporters die wel graag wat extra proteïne binnenkrijgen, voorzie ik ook graag van een eiwitrijk receptje!

Deze eiwitrijke sporterscake is echt ideaal voor na je work-out! Er zitten maar liefst drie scheppen whey en twee eieren in deze cake én ook nog eens een flinke dosis hidden veggies. Omdat je het beslag maakt in je blender/keukenmachine of met je staafmixer, heb je maar een paar minuten nodig om deze sporterscake in de oven te schuiven. Sounds good, right?

En elk eiwitpoeder dan? Dat is natuurlijk een kwestie van smaak, dus experimenteer vooral met merken om jouw favoriet te ontdekken! Ik kreeg laatst de supplementen van Happy Protein opgestuurd om uit te proberen. Ik vond de prijs wat hoog voor een eiwitsupplement, maar de smaak was – anders dan veel andere eiwitpoeders – top!

Wat heb je nodig?

400 gr cannellinibonen (uit blik, uitlekgewicht 265 gr)
100 gr blanke rozijnen
2 eieren
3 scheppen eiwitpoeder/whey
vanille (bijvoorbeeld druppels of poeder)
1 tl (wijnsteen-)bakpoeder

1 zure appel en wat rozijnen

optioneel: kokosrasp of fijngehakte noten voor de topping

Hoe maak je het?

Wel de blanke rozijnen in kokend water. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de appel in blokjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Laat vervolgens ook de rozijnen uitlekken.

Doe alle ingrediënten (behalve de appel, extra rozijnen en topping) in je blender of keukenmachine en meng tot een glad deeg. Spatel hier de appelblokjes en rozijnen doorheen.

Giet je cakedeeg in een cakevorm. Gebruik een siliconenvorm of gebruik bakpapier of kokosolie (om je vorm in te vetten). Top de cake af met geraspte kokos.

Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de sporterscake even afkoelen.

Enjoy!

Eiwit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *