Frambozencheesecake

Deze frambozencheesecake is eigenlijk geen nieuw recept, maar eerder een variant op mijn citroencheesecake. Toch is de smaak en ook de structuur door wat kleine aanpassingen totaal anders!

Wat heb je nodig?

Bodem:
60 gr (gesmolten) kokosolie
70 gr havermoutmeel
55 gr havermout
1 el cacao
1 el koek- of speculaaskruiden

Kwarklaag:
3 eieren
450 gr Optimel Griekse Stijl framboos
2 scheppen vanillewhey of 1 zakje vanillesuiker
ongeveer 200 gr bevroren zomerfruit (klein gesneden)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Smelt de kokosolie. Voeg hieraan de overige ingrediënten voor de bodem toe en roer het door elkaar tot een ietwat kruimelig deeg. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet het in. Bedek de bodem met je kruimeldeeg en druk dit met de bolle kant van een lepel aan.

Zet de bodem ongeveer vijf minuten in de oven en maak ondertussen de kwarklaag. Meng in een blender de ingrediënten voor de kwarklaag – behalve het diepvriesfruit – glad. Roer hier het klein gehakte zomerfruit doorheen. Giet de kwarkmix over de bodem.

Bak de taart ongeveer een uurtje op 160 °C. Laat de frambooscheesecake afkoelen en bij voorkeur nog een nachtje in je koelkast staan. Geniet ervan!

Variatietip voor de bodem

Is deze bodem je niet zoet genoeg? De cacao maakt de bodem inderdaad ietwat bitter. Voeg een scheutje honing of agavesiroop toe en laat de cacao weg. Een wereld van verschil!

Ook nog een leuke variatie: gebruik amandelmeel in plaats van havermoutmeel! Deze bodem met havermout gebruik ik graag, omdat deze ook geschikt is voor eters met een pinda-/notenallergie, maar zelf vind ik amandelmeel wel wat lekkerder.

Follow my blog with Bloglovin

Frambooscheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *