Snel en simpel: frambozentaartje

Makkelijker dan dit frambozentaartje wordt het haast niet. Met maar een paar ingrediënten en in een mum van tijd tover je deze schattige minisnack op tafel. Ideaal voor onverwachts bezoek!

Ook zijn eindeloos veel variaties mogelijk! Ik maakte dit taartje met citroen- en frambozensmaak, een heerlijk zomerse en frisse combinatie. Maar iedere combinatie van kwark of yoghurt en fruit kan! Dat ziet er ook nog eens gezellig uit, als je de taartjes aan je bezoek presenteert. Kwark of yoghurt met een smaakje koop je gewoon in de supermarkt, bijvoorbeeld van Optimel, maar kan je ook zelf maken door kwark met je gewenste smaakmaker (zoals aardbeien, frambozen, perzik) te blenden. Wat dacht je van aardbeienyoghurt met bosbessen, vanillekwark met aardbeien of frambozenkwark met – heel anders – chocoladesnippers?

En voor de plantaardige eter: dit taartje kan je ook makkelijk vegan maken! Vervang simpelweg de kwark voor een plantaardige yoghurt. Sojayoghurt heb je ook in allerlei smaken en kokosyoghurt is van zichzelf al een smaakmaker.

Wat heb je nodig?

Voor 1 frambozentaartje:

1 plakje bladerdeeg
een paar eetlepels citroenkwark
verse of diepvriesframbozen

Hoe maak je het?

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Als je diepvriesfruit gebruikt, moet je dit ook even laten ontdooien.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bedek een muffinvorm met het ontdooide bladerdeeg. Je hebt hiervoor zeker niet het hele plakje nodig. De rest snijd je iets boven de rand van het vormpje weg. Vouw de overgebleven randjes naar binnen.

Bak je bladerdeegbakje in de oven gedurende de tijd die in de aanwijzingen op de verpakking staat aangegeven. Laat het bakje daarna nog even afkoelen, voordat je deze vult met het kwark en fruit.

Meng je fruit en kwark en vul hiermee het bladerdeegbakje. Easy does it!

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

frambozentaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *