Havermoutkoekjes met kokos en amandelen

havermoutkoekjes

 

Net zo’n koekjesliefhebber als ik? Dan ben je vast blij met mijn recepten voor pindakaaskoekjes, kruidige pompoenkoekjes, appelkoekjes en dadelkoekjes. Klassieke havermoutkoekjes ontbraken nog, dus ben ik de keuken ingedoken om hiervoor een recept te maken!

Ik heb er kokos en amandelen in verwerkt. Maar wil je wat variëren, of heb je misschien een notenallergie? Vervang ze voor rozijnen of cranberry’s en voeg wat kaneel of koekkruiden toe!

Wat heb je nodig?

50 gr gesmolten kokosolie
50 gr havermoutmeel
60 gr havermout
1 ei
10 gr honing
20 gr kokosbloesemsuiker
10 gr kokos
een hand amandelen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor  op 170 °C.

Hak de amandelen in kleine stukjes. Meet de andere ingrediënten af en mix alles met de hand tot een deeg. Bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm 12 koekjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.

Bak de koekjes in ongeveer  15 minuten in de oven. Maak je iets dikkere koekjes dan ik op de foto? Bak de koekjes dan even iets langer en kijk goed wanneer ze klaar zijn. Laat de koekjes vervolegens goed afkoelen.

Enjoy!

havermoutkoekjes

 

2 Responses to “Havermoutkoekjes met kokos en amandelen

  • Akkie van der Zee
    6 maanden ago

    Ze zijn inderdaad heerlijk wel heb ik er een eetlepel amandelmeel door gedaan.
    En ik heb ze 20 minuten in de oven gehad.

    • Hmmm, amandelmeel erbij klinkt ook heerlijk! De oventijd is inderdaad een beetje in de gaten houden; hoe dunner je koekjes, hoe sneller ze klaar zijn natuurlijk. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *