Healthy hazelnootbrownies met hidden veggies

hazelnootbrownie

Werd je al blij van het recept van deze of deze brownies? Dan zal dit recept je al helemaal bevallen. Want brownies + groente, best of both worlds! Het belangrijkste ingrediënt van deze brownies zijn.. courgette en linzen. Smaakt dat als een groentehapje? Zeker niet.

Dus wil je lekker snacken én net wat meer groente eten, maak dan deze hazelnootbrownies met hazelnoten. Je kan eindeloos variëren met de vulling en topping. Niet alleen hazelnoten, maar ook pecannoten, geraspte kokos, kokosvlokken, banaan of geraspte sinaasappel zijn een aanrader!

Wat heb je nodig?

60 gr rozijnen
een blik linzen van 400 gr (of zwarte bonen)
3 eieren
halve courgette
50 gr cacao
60 gr kokosmeel
3 el agavesiroop
een scheut vanille
een handje hazelnoten
extra hazelnoten of kokosrasp als topping

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen in warm water. Laat de linzen uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix rozijnen, linzen, courgette, cacao, kokosmeel, siroop en vanille tot een glad beslag. Ik doe dit in mijn blender. Hak de hazelnoten in stukjes en mix dit door je beslag. Wil je je cake aftoppen met meer hazelnoten? Hak dan nog wat extra hazelnoten fijn.

Stort het beslag in een ingevette brownievorm of ovenschaal. Bestrooi de hazelnootbrownies eventueel met nog wat hazelnoten of met geraspte kokos.

Bak de hazelnootbrownies ongeveer een half uur in de oven. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken: de prikker komt ‘droog’ uit je baksel, als deze goed is. Laat de brownie afkoelen en snijd in stukjes.

Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *