Home-made icetea

Healthy Maartje | Home-made icetea

Het is warm, of beter: heet! Dat maakt dat het drinken bij mij niet aan te slepen is, maar ook dat ik net wat minder zin heb in de liters thee die ik normaal op een dag drink. Mijn oplossing? Icetea! En dan natuurlijk wel de home-made variant zonder al die onnodige suikers.

Icetea maak je namelijk ook heel makkelijk zelf. Je kan ervoor kiezen om je favoriete thee koud te drinken, maar ik voeg daar graag ook nog wat smaakmakers aan toe. Ik geef je hieronder tips!

Wat heb je nodig?

een grote kan
twee zakjes van je favoriete thee
smaakmakers naar keuze

Hoe maak je het?

Je hebt verschillende manieren om icetea te maken, afhankelijk van hoe snel je het wil kunnen drinken. De snelste methode? Kook water en trek hiervan met twee zakjes thee, zoals je ook normaal zou doen. Voeg hieraan ook je smaakmakers toe. Als de thee goed is getrokken, doe je hier een flinke lading ijsblokjes bij om de thee zo snel mogelijk te laten afkoelen. In een handomdraai zet jij zo je icetea op tafel!

Heb je meer tijd? Dan kan je de kan met warme thee en smaakmakers ook laten afkoelen op het aanrecht en vervolgens in de koelkast zetten. Dit is mijn favoriet methode, omdat de icetea dan net wat koeler is. En die drink ik nou eenmaal het liefst ijs- en ijskoud.

Maar laten we teruggaan naar de smaakmakers. Je kan simpelweg koude thee drinken – kan ook erg lekker zijn! – maar het is natuurlijk net wat leuker als je er iets extra’s van kan maken. Kies voor smaakmakers als munt, (een klein beetje!) tijm, citroen, limoen, sinaasappel.. wat je maar ook lekker vindt!

Bedenk wel dat wat je er ook aan toe zal voegen, jouw drankje niet de smaak van de icetea uit de supermarkt zal benaderen. Daarvoor moet je namelijk niet alleen smaakmakers, maar vooral heel veel suiker toevoegen.

Serveer je home-made icetea in een mooi (whiskey)glas en garneer het eventueel met een schijfje citroen of sinaasappel. Proost!

Healthy Maartje | Home-made icetea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *