Jacky’s recept: Lemon poppyseed clafoutis

Gastblog Jacky Nobels | Lemon poppyseed clafoutis

Al lange tijd volg ik de echte pancake queen op instagram. Haar foto’s van koekjes, stapels pannenkoeken, taartjes en ander lekkers zijn zo heerlijk om naar te kijken! Over wie ik het heb? Jacky Nobels (@jackynobels)!

Ik vind het niet alleen leuk om eten te maken en eten, maar ook om het op de foto te zetten. Ik volg daarom veel accounts van meiden die de meest pretty food foto’s weten te maken. Dat vind ik zo leuk om naar te kijken en me door te laten inspireren! Een van die accounts is dat van Jacky. Niet alleen maakt zij heerlijke healthy recepten, ze weet er ook iedere keer zo’n vrolijk plaatje van te maken. Scroll maar eens door haar feed en ik beloof je: van al dit vrolijke én healthy lekkers wordt je meteen happy!

Ik vroeg Jacky daarom of ze een van haar favoriete recepten hier wilde delen en daar was ze meteen enthousiast over. Wat haar favoriet was? Zonder twijfel haar nieuwe lemon poppyseed clafoutis. Haar recept voor deze van oorsprong ongezonde lekkernij is onwijs makkelijk. Helemaal met haar instructievideo!

Jacky over haar recept:

Clafoutis is een Frans gebakje, gemaakt van ei, melk, bloem, boter, room en suiker. Maar met wat meer voedzame ingrediënten is dit gerecht ook erg lekker. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met kersen, maar ook bij dit gerecht kan je eindeloos variëren. Ik koos dit keer voor lemon poppyseed en frambozen! Dit gebakje is zo zacht en smeuig, deze moet je echt proeven!

Gastblog Jacky Nobels | Lemon poppyseed clafoutis


Lemon poppyseed clafoutis

Wat heb je nodig?

  • 90 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 8 gr zoetstof
  • 200 ml magere melk
  • 50 ml citroensap
  • 3 el maanzaad
  • handje frambozen
  • ovenschaaltje of bakvorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een kom en meng goed door elkaar totdat je een dun beslag krijgt.

Meng de frambozen voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in de ovenschaal of bakvorm en bak de clafoutis 40 minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *