Manouk’s recept: healthy citroenschuimtaart

Citroenschuimtaart Manouk | Gastblog | Manouk.moves

Voor fijne recepten voor healthy taartjes en snacks kijk ik graag op de blog en de instagram van Manouk. Al meer dan 10.000 volgers genieten dagelijks van haar instagram perfect ontbijtjes en goddelijke taarten. Dus toen ik haar vroeg of ze op mijn blog haar favoriete recept wilde delen, was ik ook blij dat het een van haar beroemde taartjes is. En wat voor eentje! Als je dit plaatje ziet en leest dat dit hemelse gebak supermakkelijk te maken is, wil je toch gelijk de keuken in?

Manouk over haar recept

Mijn naam is Manouk en ik vind het onwijs leuk dat ik mijn favoriete recept mag delen op de blog van Maartje. Misschien ken je me wel van instagram of mijn blog @manouk.moves. Hier deel ik voornamelijk recepten van gezonde taartjes en andere lekkere snacks.

Mijn citroenschuimtaartje is megalekker, prachtig om te zien en niet moeilijk om te maken!

Ik vond het heel lastig om te kiezen wat mijn favoriete recept is. Ik vind echt alles lekker haha! Wel hou ik van makkelijke recepten, dat is dus zeker een eis voor een lievelingsrecept. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het citroenschuimtaartje. Deze is niet alleen megalekker, maar ook prachtig om te zien, en niet moeilijk om te maken! Zeker een taartje wat ze zelf eens zou moeten maken en proeven.


Citroenschuimtaart Manouk | Gastblog | Manouk.moves

Healthy citroenschuimtaart

Wat heb je nodig?

(Ik heb een kleine springvorm met een diameter van 18cm. Mocht je een grote springvorm gebruiken van 24/26cm, dan verdubbel je het recept!)

Ingrediënten bodem:

150 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
1 grote banaan
1 eetlepel koekkruiden of kaneel

Ingrediënten citroen laag:

sap van 2 citroenen
60 gram honing
125 ml water
25 gram maïzena
2 eidooiers (de eiwitten gebruik je voor de schuimlaag)
1 geprakte banaan

Ingrediënten schuimlaag:

2 eiwitten
30 gram honing (of meer om het zoeter te maken)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Prak in een beslagkom de banaan. En voeg hier alle ingrediënten voor de taartbodem aan toe. Kneed dit goed tot een deegbal. Mocht het niet nat genoeg zijn, dan voeg je een scheutje water toe.

Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Maak opstaande randjes op de taartbodem. Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat hij iets opstijft.

Nu kun je beginnen aan de citroenlaag! Doe in een steelpannetje het citroensap, water, honing en maïzena. Breng dit aan de kook, terwijl je af en toe roert. Prak de banaan in een schaaltje en roer hier de eidooiers doorheen. Wanneer je papje een paar minuten staat te koken wordt deze dikker en ontstaat er een soort lijmsubstantie. Haal het pannetje van het vuur en giet het banaan-ei-mengsel er door. Blijf goed roeren zodat het ei niet stolt.

Giet dit citroenmengsel in de taartbodem en zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven. Hierna haal je de taart uit de oven en laat je hem volledig afkoelen. Laat de oven wel aan staan!

Wanneer de taart helemaal koud is, begin je aan de schuimlaag. Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Voeg beetje bij beetje de honing toe tot het helemaal is opgelost en de eieren helemaal stijf zijn.

Verdeel het eiwit over de taart. Zet de taart in de oven voor 5 tot 10 minuten zodat de bovenkant goudbruin kleurt. Of nog makkelijker: gebruik een brandertje om de eiwitten goudbruin te kleuren, als je die hebt!

Nu is je taart klaar! Laat hem afkoelen voor je hem aansnijdt en bewaar hem in de koelkast.

 

One Response to “Manouk’s recept: healthy citroenschuimtaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *